18/04/2024 - 4:16
Més

    Jorge Rodríguez anuncia un nou pla d’inversió local de 72 milions

    Altres notícies

    El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat avui a Ontinyent un nou pla d’inversió local de 72 milions d’euros en la primera trobada comarcal amb alcaldes, al que també ha assistit la vicepresidenta Maria Josep Amigó, el President de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida i alcalde de La Pobla del Duc, Vicent Gomar, i els primers edils de la comarca.

    Segons ha avançat el també alcalde d’Ontinyent, “venim a escoltar i posar el protagonisme en els pobles, al fet que siguen els governs locals els qui decidisquen. La nova Diputació ha de ser un motor per a lluitar contra l’atur amb plans coherents que generen activitat econòmica. Es marcarà premisses però el marge de maniobra i la capacitat de decisió ha de ser també dels alcaldes”.

    En aquest sentit, el nou Fons de Cooperació, dotat amb 72 milions del romanent positiu del pressupost de 2014, va destinat “a inversions financerament sostenibles que atenguen necessitats apressants en els pobles i milloren la qualitat de vida dels seus veïns, que és molt més important que destinar-ho als bancs per a reduir el deute”, ha destacat el president, en la mateixa política d’actuació que ha desenvolupat com a alcalde d’Ontinyent.

    Transparència i participació

    Jorge Rodríguez ha avançat que les línies mestres del *Govern de la *Diputació són la transparència i participació, “amb gestió eficient per a afrontar polítiques econòmiques i socials que òbriguen noves vies de col·laboració amb els municipis, *mancomuniades i Generalitat”.

    Sobre l’articulació del nou Fons de Cooperació, el president Jorge Rodríguez ha explicat que segueix “una filosofia de treball clara: partir de criteris objectius i no d’oportunitat partidista”.

    Amigó assegura que el pressupost de 2016 serà més social

    Per la seua banda, la vicepresidenta Maria Josep Amigó ha mostrat la seua total sintonia amb el president Jorge Rodríguez i ha començat dient que “som persones que venim de la política municipal i compartim la voluntat d’acostar la institució provincial, fer-la funcionar d’una altra manera”. “Volem – ha afirmat- potenciar les comarques, de fet s’ha configurat una delegació de govern específica, i d’ací la idoneïtat d’aquestes reunions la pròxima cita de les quals serà Bonrepòs i Mirambell”.

    Amigó ha assegurat que el Govern de la Diputació està a la disposició dels alcaldes “per a raonar, per a coordinar polítiques d’acció conjunta entre totes les administracions que permeten canviar les coses”.

    Respecte al nou pla, ha informat que per agilitat atendrà a criteris poblacionals i ha assegurat que serà en el pressupost de 2016 quan s’atenguen les necessitats socials apressants. “Augmentarem les partides destinades a Benestar Social perquè hi ha pobles xicotets que ho necessiten i deixarem de costat projectes faraònics”.

    Més serveis mancomunats

    Els alcaldes assistents han agraït la disposició Govern de la Diputació d’articular nous plans d’inversió que responguen a peticions locals “i no a idees de la institució provincial”.

    També han suggerit la necessitat de mancomunar més serveis públics locals que permeten optimitzar la despesa i l’articulació de millors comunicacions, de transport i tecnològiques

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -