28/03/2024 - 22:29
Més

    El Govern d’Ontinyent fa balanç molt positiu de la primera meitat de la legislatura

    Altres notícies

    El Govern d’Ontinyent arriba a la meitat de la legislatura amb el 80% del seu programa electoral executat o en vies d’execució. Així quedava palès hui en una roda de premsa de balanç del període transcorregut des que Jorge Rodríguez fora investit alcalde fa ara dos anys, roda en la que el primer edil compareixia acompanyat pels regidors i regidores del Govern. Jorge Rodríguez repassava la gestió d’un Govern “eficient, impulsor de l’activitat econòmica, inversor, participatiu i centrat en les persones”, i destacava que els 4 milions d’inversions de Diputació i els projectes desbloquejats per Generalitat demostren que “per fi Ontinyent està al mapa polític valencià”.

    L’alcalde posava com a mostres de l’eficiència en la gestió la reducció del deute a la meitat en 6 anys, (de 20’4 milions d’euros en 2011 a 10’2 a finals d’enguany) o el superàvit registrat en tots els exercicis, “i tot sense pujar taxes i fins i tot baixant un 10% l’IBI”.

    Quant a l’impuls de l’activitat econòmica, repassava les diferents accions emmarcades al III Pla de Reactivació econòmica i Foment de l’Ocupació, com ara les activitats en matèria de comerç i innovació “que han transformat Ontinyent en un referent comercial i ajuden a diversificar l’economia”; els plans d’ocupació que han donat treball a més de 100 persones en 2 anys; els 2’5 milions invertits en rehabilitació d’habitatges entre les administracions i els particulars; les bonificacions a l’IBI; o les accions del Pla de millora dels polígons industrials, que comptant amb l’anunci de la nova subvenció de l’IVACE permetrà arribar a 2’4 milions en obres entre Ajuntament, Diputació i Generalitat.

    Jorge Rodríguez explicava que el d’Ontinyent és un govern inversor, amb 7 milions d’euros invertits en 2 anys en obres com la II Fase de reurbanització de La Vila; els 5 nous pàrkings adequats amb al voltant de 500 places; les obres de la nova zona verda de l’Orútjol o les actuacions a tots els barris del Pla d’Eficiència Urbana “que donen atenció a les grans i xicotetes actuacions necessàries per millorar el dia a dia dels veïns i veïnes”.

    El Govern d’Ontinyent també s’ha caracteritzat “per ser un govern totalment centrat en les persones” amb ajudes socials i aportacions a centres socials i associacions; programes com “Majors Actius”; una programació cultural estable complementada amb programes com “Cultura de Barri” o el Festival de circ i Teatre; o una aposta manifesta per la sostenibilitat amb accions com l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, el segellat de l’abocador, les millores al Pou Clar i el Pou de l’Olleta o la consolidació de la campanya “Ontinyent contra el foc” . Igualment, s’ha creat la Setmana Pedagògica, s’inverteix als col·legis, s’ha impulsat una programació estable d’activitats per als joves i s’ha apostat per la promoció de la salut, convertint per exemple la ciutat en “cardioprotegida” amb els nous desfibriladors.

    També s’ha impulsat la modernització de l’administració; creat bonificacions per afavorir la contractació a sectors desafavorits amb el “IBI Social”; o creat el Compte Corrent Tributari per facilitar els pagaments; i en d’esports s’ha impulsat un Pla de Modernització del Poliesportiu que ha suposat l’inversió més de 1’5 milions; i s’ha afavorit la realització d’esdeveniments esportius com la Volta Ciclista a Espanya.

    En matèria policial s’ha potenciat la proximitat amb els nous espais d’Infopolicia als barris i s’ha posat en marxa el servei de mediació; i en educació “s’han fet passes que ens consoliden definitivament com a ciutat universitària”, com ara la realització d’obres al nou aulari, l’adquisició de vàries cases per facilitar futures ampliacions del Campus o la consecució del nou grau d’infermeria. En matèria de participació, s’han creat nous consells; potenciat el contacte directe amb la ciutadania amb “l’Ajuntament al barri” i l’impuls al procés “Ontinyent Participa” que enguany s’ha dotat de la major partida econòmica inicial des que es va posar en marxa (500.000 euros).

    A més a més, continuava l’alcalde, “hem aconseguit una cosa que sempre haviem desitjat: les administracions superiors han girat la mirada cap a Ontinyent, la ciutat té capacitat d’influència i està per fi al mapa polític valencià”. Com a mostra posava els 4 milions d’euros invertits per la Diputació de València en 2 anys, en obres com les de l’Avinguda del Tèxtil, la pista d’atletisme, els Plans Provincials d’obres i Serveis, el fons de Cooperació o els refugis antiaeris, entre moltes altres. Pel que fa a la Generalitat destacava no sols també ajudes econòmiques (1’1 milios d’euros anunciats esta setmana per als polígons industrials o 500.000 euros als col·legis Martínez Valls i Vicent Gironés), sinó també el desbloqueig de nombrosos projectes com el de l’Hospital, la Residència de Discapacitats o la rotonda de Torrefiel (ja en licitació en tots tres casos); la revisió del projecte de rehabilitació dels jutjats o el desbloqueig del conflicte del fem amb garantia de respecte al Pla de Minimització de Residus.

    Jorge Rodríguez explicava que tot cal enmarcar-ho al seu torn “en un intangible com és la manera de fer les coses, demostrant que una majoria absoluta no té per què ser absolutista”, com demostra que les ordenances s’aproven sense vots en contra, que els pressupostos compten amb el recolzament d’altres partits i només han tingut 1 vot en contra; o els acords amb que s’ha arribat amb la resta de partits i la reducció de la crispació.

    L’alcalde incidia per últim en què els dos anys que resten de legislatura “anem a seguir treballant intensament perquè els grans reptes de la ciutat siguen una realitat”, i anunciava que en la primera quinzena de juliol es va a convocar el primer Ple de l’Estat de la Ciutat on tots els portaveus polítics debatran sobre la gestió municipal.

    Font: Ajuntament d’Ontinyent

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -