24/04/2024 - 22:17
Més

    Francés afirma que els presupostos del 2013 son realistes i sensats

    Altres notícies

    El portaveu de COMPROMÍS manifesta que “amb el que han fet i fan els membres del PP no està com per a donar lliçons de fer pressupostos ni de bona sintonia”

    Els pressupostos aprovats ahir al plenari municipal d’Ontinyent són uns comptes “realistes i sensats” que permetrà a la ciutat “tenir un futur millor i amb menys deutes”. Així ho manifestava el portaveu de COMPROMÍS i regidor d’Hisenda del Govern d’Ontinyent, Josep Francés, qui replicava a les crítiques del PP “que no està com per a donar lliçons de com fer pressupostos ni molt menys de mantenir una bona sintonia interna, quan van deixar el deute municipal en xifres mai conegudes i dins de sa casa la cosa està com està”.

    En paraules de Francés, “són uns pressupostos objectivament sensats. Els ciutadans entendran que ens gastem un poc menys del que ingressem, perquè la ciutat deurà així cada volta menys diners”. El portaveu de COMPROMÍS explica que una prova de la substancial millora de la credibilitat financera del consistori “és que l’any passat, quan vam tenir un problema de tresoreria per els 3 milions d’euros que ens deu la Generalitat, en primera convocatòria cap entitat ens oferia crèdit, i en la segona convocatòria només van ser dues. Ara, en la primera convocatòria s’han presentat 6 bancs, i això ens permetrà millorar les condicions a favor de l’Ajuntament. La gent sap ara que va a cobrar, i que té garanties”, exposava al plenari.

    El portaveu de COMPROMÍS replicava respecte a les peticions de modificacions que feia el PP, recordava que l’enllumenat del Pont de Sant Vicent “és competència de la Generalitat, que és a qui li ha de demanar comptes”, mentre que el que es demana que es faça en la rotonda de l’Avinguda del Tèxtil “és justament el que no anem a fer mai mes: volen que l’Ajuntament faça front a uns costos que ha d’assumir l’agent urbanitzador, i que després ja ens ho pagaran quan siga. Per eixa manera de treballar que tenien vostès, ara la Generalitat li deu 3 milions d’euros a l’Ajuntament, i vorem si ens els paguen, i mentre tenim que anar demanant pòlisses de crèdit. Això ací ja s’ha acabat. No ho tornarem a acceptar mai”.

    Pel que fa a les inversions als barris, Francés recordava que “a Ontinyent estem millorant les condicions dels carrers, creant i millorant voreres, i ens agradaria fer moltes més coses, però només anem a fer allò per al que tenim diners.

    Vostès van gastar 400.000 euros en una escala al Tirador i 500.000 en les obres de la baixada al riu, dues obres que quasi ningú utilitza i per a fer les quals no van parlar amb ningú ni van consensuar res. No ens diguen ara en què hem d’invertir, perquè sabem perfectament el que hem de fer, i menys sense dir d’on volen que llevem els diners. Fer la carta als Reis és molt fàcil”.

    Quant a les crítiques del PP a la dotació pressupostària al Consell Econòmic i Social (CES) per a posar en marxa el Pla d’Ocupació, Francés recordava que “jo vaig ser membre del CES durant vuit anys, i era una farsa. El PP té membres al CES i sap que ara és un ens viu, que organitza coses, que actua, i l’Ajuntament està al seu costat perquè creu en l’economia de la ciutat. Abans era una parafernàlia, una repetició dels plenaris sense cap iniciativa que es puguera fer ni consolidar. L’Ajuntament serà el que execute, però tindrem en compte allò que diuen els empresaris, els sindicats, i els agents econòmics i socials, perquè o anem tots junts, o anirem mal. Que, per altra part, és precisament allò que els està passant a vostès ara”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -