19/04/2024 - 17:22
Més

    Florent Marcellesi visita Ontinyent

    Altres notícies

    L’eurodiputat de Compromís-Equo, Florent Marcellesi, ha visitat Ontinyent durant el matí de dimarts, per conèixer de primera mà les iniciatives públiques i privades que es duen a terme a la nostra ciutat en matèria mediambiental. Marcellesi és en l’actualitat assessor de Primavera Europea en el Parlament Europeu i eurodiputat a partir de 2016 en virtut de la coalició electoral Compromís-EQUO a les eleccions europees de 2014.

    Durant el matí, Florent ha visitat l’empresa Textils Mora, acompanyat pel candidat de Compromís a l’alcaldia d’Ontinyent Joan Gilabert, per conèixer el treball realitzat en la implementació d’un Sistema de Gestió Mediambiental, dirigit pel Grup Innova, en aplicació de la norma ISO 14001 com a estratègia empresarial.

    Posteriorment s’han desplaçat a la seu de la cooperativa de consumidors de comercialització elèctrica SENEO, amb la presència del Regidor de Sostenibilitat d’Ontinyent Fran Quesada i el Diputat a les Corts Valencianes de Compromís Juan Ponce, per debatre sobre la comercialització d’energia i el cooperativisme, reunió a la que s’ha sumat l’empresa de serveis energètics PROSOLIA dedicada a la generació a partir de fonts renovables.

    Florent Marcellesi ha pogut escoltar dels agents d’estes iniciatives empresarials els esforços que comporta l’adopció de sistemes de gestió i de responsabilitat ambiental, però que a la vegada, els sistemes d’ecoauditoria suposen una tranquil•litat en el compliment de la legalitat a més d’una imatge de qualitat de la marca i la satisfacció de no estar degradant el medi ambient. A este respecte, Marcellesi ha dit que cal premiar a qui està fent be les coses i penalitzar aquells que es beneficien d’incomplir la legislació ambiental i estan degradant el nostre entorn.

    El Regidor de Sostenibilitat també ha tingut ocasió d’explicar les iniciatives dutes a cap per la regidoria que ell gestiona, així com el reconeixement que ha tingut la nostra ciutat amb el 12º Premi Ciutat Sostenible, guardó atorgat per la Fundació Fòrum Ambiental i el Ministeri de d’Agricultura i Medi Ambient en la categoria d’Educació Ambiental.

    Joan Gilabert ha manifestat que les polítiques de sostenibilitat sempre han segut una prioritat de la Coalició Compromís i que la seua intenció es la de continuar gestionant esta regidoria a la propera legislatura; mentre que el diputat Juan Ponce ha fet menció a la necessitat d’avançar en un model productiu d’economia verda que pot repercutir en la creació de nous llocs de treball relacionats amb l’eficiència energètica i les energies renovables que tan castigades han estat per les polítiques del partit popular. Finalment, Marcellesi ha afegit que votar a Compromís al país valencià i a Ontinyent es votar “verd”, ja que la coalició compta amb l’aval i el suport del Partit Verd Europeu.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -