19/03/2024 - 3:44
Més

    Finalitzen les obres de l’Avinguda del Tèxtil d’Ontinyent

    Altres notícies

    La conclusió de la reurbanització de l’Avinguda del Tèxtil d’Ontinyent “salda part del deute històric de les administracions amb la nostra ciutat i atén una petició llargament anhelada. Hui és un dia d’enhorabona”. Així ho manifestava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la seua visita a la tercera i última fase de la reurbanització integral d’aquesta via, executada amb una inversió de 1’1 milió d’euros, dels quals 800.000 euros han sigut aportats per la Diputació de València i 300.000 per l’Ajuntament.

    El primer edil, que visitava la finalització de les obres acompanyat del Diputat de Carreteres, Pablo Seguí així com regidors i representants del sector empresarial, de la construcció, i propietaris de naus de la zona, recordava que “quan vaig arribar a la Diputació sempre vaig tenir present que amb Ontinyent existia un deute històric per part de les administracions, i que tot allò que durant anys exigíem i havíem pagat amb els nostres impostos havia de tenir per fi una tornada. Una de les primeres coses que vam posar damunt la taula era la necessitat de dignificar els accessos, i el diputat Pablo Seguí va atendre aquesta petició, perquè és justa i perquè coneix les nostres necessitats”, explicava.

    La tercera i última fase de les obres de l’Avinguda del Tèxtil, en el tram comprès entre l’estadi municipal El Clariano i la rotonda que precedeix a l’empresa Colortex, “dóna resposta a una demanda històrica de les indústries de la zona, alhora que dignifica un dels principals accessos a la ciutat i dóna major seguretat als desplaçaments de vianants, bicicletes i vehicles motoritzats”, explicava Jorge Rodríguez.

    La intervenció ha contemplat, entre altres treballs, la instal·lació d’una nova xarxa d’aigües pluvials i residuals, substitució de l’enllumenat públic, pavimentació, aigua potable, senyalització, mobiliari urbà, jardineria i reg. L’actuació, executada d’acord a les directrius que marca el Pla General d’Ordenació Urbana, ha suposat també una millora per al tràfic, ja que es compta amb dos carrils per a cada sentit de circulació i a més un carril mixt per als vianants i per a bicicletes de 2’5 metres d’ample.

    Estes obres, a més a més, han permès l’execució d’altres intervencions complementàries com son el repavimentat de l’accés a la ciutat per l’Avinguda de València o la reurbanització del tram de l’Avinguda Ramón y Cajal creant un nou passeig comercial i d’oci.

    El diputat Pablo Seguí explicava que aquesta actuació s’emmarca dins de les accions impulsades per la Diputació per a millorar l’accessibilitat als municipis, així com afermar la seguretat vial en determinats trams, una línia de la qual han format part 18 projectes en 20 municipis de 10 comarques valencianes i que, en paraules de Seguí, “promou un major nombre d’actuacions en lloc d’obres faraòniques. Un pla que és producte de l’atenció a un centenar d’alcaldes en el que va de legislatura, cosa que ens ha donat un coneixement dels municipis i les seues necessitats en seguretat vial”, ha afegit el titular de Carreteres.

    Per la seua banda, el regidor de Territori, Sostenibilitat i Serveis Municipals, Jaime Peris, ha agraït a la Diputació “la implicació per a entendre la transcendència que aquesta infrastructura té per a Ontinyent, millorant les condicions d’accés als empresaris d’un sector fonamental en l’economia local i comarcal”. Peris ha incidit que aquesta “és una obra útil, que era necessària i que hem executat de manera participativa, reunint-nos amb els propietaris i empresaris per a explicar-los els detalls i atendre les seues demandes. Ara compten amb un millor servei, la ciutat amb un millor accés, i els vianants i ciclistes una major seguretat i comoditat, en coherència amb les directrius del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible”, concloïa el regidor.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -