29/03/2024 - 8:27
Més

    EUPV d’Ontinyent portarà a plenari la defensa de RTVV

    Altres notícies

    El 9 d’octubre de 1989 es posà en marxa Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), les primeres ràdio i televisió públiques estrictament valencianes. Representà una oportunitat històrica per tal de dotar al País Valencià d’una eina fonamental que fomentara la nostra llengua i la nostra cultura, que oferira un servei públic bàsic a la ciutadania i un mitjà informatiu plural i proper. Canal 9 i Ràdio 9 naixien amb aquesta voluntat legal i amb unes expectatives molt altes.

    EUPV-defensaRtvvRTVV, mitjà de comunicació propi dels valencians i les valencianes, anava a ser el mitjà des d’on poder informar a la ciutadania de la seua realitat més propera, dels municipis, comarques del país valencià. L’objectiu més important de la creació d’una televisió pròpia, era la projecció de la nostra llengua, cultura i tradicions, la difusió del nostre patrimoni natural, cultural, musical, gastronòmic, turístic, i al mateix temps convertir-se en el motor de la indústria audiovisual valenciana.

    El dimarts 5 de novembre el Consell anuncià el tancament de RTVV poc després de què el Tribunal Superior de Justícia anul•lés l’Expedient de Regulació d’Ocupació que suposà l’acomiadament de més d’un miler de treballadors i treballadores, als que ha reconegut el seu dret a ser readmesos.
    Des de la creació de la nostra televisió pública, les polítiques que s’han dut a terme no han complit amb els propòsits pels qual es creà l’entitat, convertint-se aquesta en instrument polític del Partit Popular, que la va utilitzar per a satisfer els seus interessos electorals i per promocionar la seua gestió i el seu model de país, acabant amb la imparcialitat, la transparència i l’objectivitat que han de ser pilars fonamentals de qualsevol ens públic que es dedique a informar, per això, el que ara tenim és el resultat d’una forma acrítica, partidista i caciquil d’entendre la gestió pública, partint de la base que els organismes que gestionen els polítics han de servir els seus interessos i no els generals de la societat.

    És necessari buscar alternatives de viabilitat per a mantindre una ràdio i televisió pública valenciana, pròxima, plural i imparcial com a servici públic fonamental per a la defensa i l’ús de la nostra llengua, i el coneixement de la realitat territorial, cultural i de cohesió social.

    La gestió política del PP en la Ràdio Televisió Valenciana no ha sigut la més encertada i l’han conduït a una fallida econòmica, d’audiència i de credibilitat. El tancament de Ràdio Televisió Valenciana és una agressió més contra l’autonomia dels valencians perquè un país amb una llengua pròpia necessita una televisió pública com referent de la nostra identitat lingüística, cultural i nacional pel que lluitarem amb més força per al seu manteniment.
    Considerem que es tracta d’una provocació en tota regla per part del Govern Valencià i els valencians no es poden quedar sense mitjans públics tal com marca l’Estatut d’Autonomia. La decisió presa de forma precipitada i sense cap rigor per part del Consell és la manera de governar sense consens i de forma autoritària i impròpia en un estat de dret. I tot sense haver demanat responsabilitats als directius i sense haver fet cap autocrítica.
    Per tot açò reclamem una televisió pública pròpia, plural, independent, amb vocació de servei i que tinga com a objectius la cohesió social i promoció de la llengua i la cultura del poble valencià.

    Per tot l’anteriorment l’Ajuntament ACORDA:

    1. Manifestar el rebuig al tancament de la Ràdio Televisió Pública Valenciana i l’acomiadament de 1.600 treballadores i treballadors, fruit d’una decisió injusta provocada per la imposició d’un ERO il•legal.
    2. Manifestar la nostra solidaritat amb els treballadors afectats per una decisió manifestament injusta i antidemocràtica.
    3. Exigir responsabilitats polítiques pel deute astronòmic contret per unes dolentes polítiques que han portat a un forat en l’ens públic de 1.200 milions d’euros.
    4. Instar al Consell a negociar amb el comitè d’empresa una solució viable per al manteniment del servei públic de Radiotelevisió Valenciana.
    5. Instar el President Fabra que dissolga les Corts i convoque d’eleccions autonòmiques anticipades després de la decisió del Consell de tancar Ràdio Televisió Valenciana.
    6. Donar trasllat de la moció:
    • Al President de la Generalitat.
    • Als Grups Parlamentaris de les Corts Valencianes.
    • Al Comitè d’empresa de RTVV.
    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -