25/04/2024 - 13:40
Més

    EU realitzarà unes jornades per la República amb Carme Agulló Díaz i Joan Torró Martínez

    Altres notícies

    Ahir el Plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent, s’aprovà una moció presentada pel grup polític municipal d’Esquerra Unida , moció de reconeixement a la II República Espanyola, als valors que aquesta època va introduir en la nostra societat i d’aquelles persones que van lluitar en la seua defensa. Aquesta moció ha volgut fer per primera vegada en al Ajuntament un reconeixement a aquesta època històrica que compta entre els seus triomfs produir l’avanç de la societat, la defensa de les llibertats individuals, col·lectives i la justícia social.

    La Constitució de la segona República, definia l’Estat Espanyol en el seu primer article com: “Una República democràtica de treballadors de tota classe, que s’organitza en règim de llibertat i de justícia”. A més va propiciar la participació política de les dones, les quals van conquerir el seu dret a vot, va introduir a més el matrimoni civil i el dret al divorci, un programa de canvi social basat en la reforma agrària i el protagonisme del moviment obrer, la separació tàcita entre Església i Estat, un control democràtic dels cossos armats, un ambiciós programa educatiu i cultural, a més de garantir la pluralitat nacional de l’Estat Espanyol, reconeixent els Estatuts d’Autonomia de Catalunya, Euskadi i Galícia.

    Entre els acords aprovats pel plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent s’hi troben:

    1. Reiterar la condemna de l’aixecament militar del 18 de juliol de 1936, contra el poble espanyol i el govern legítim de la II República.
    2. Recuperar els valors propis d’aquesta època, ja que aquestos suposen un gran llegat per a la nostra societat. Valors i drets que s’estan perdent  en l’actualitat.
    3. Cada 14 d’Abril, aniversari de la proclamació de la II República, lluirà la bandera republicana a l’edifici del consistori.
    4. Dedicació d’un memorial urbà en relació a la retolació de diversos carrers a personatges representatius d’aquesta època ( Manuel Azaña, Miguel Hernández…).

    Esquerra Unida vol agrair el fet que per primera vegada en la seua història, l’Ajuntament d’Ontinyent faça un reconeixement a la II República, i anuncien que treballaran per recuperar part de la història que durant tants anys ha estat silenciada.

    Per això el col.lectiu local d’ EU realitzarà el proper divendres 13 d’Abril unes jornades per la República en les quals comptarem amb les ponències de Carme Agulló Díaz i Joan Torró Martínez, al voltant de la qualitat i els valors introduïts en l’àmbit de l’educació i l’ensenyament durant aquesta època històrica.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -