28/03/2024 - 17:54
Més

    EU d’Ontinyent demana un referèndum desprès de l’abicació del rei

    Altres notícies

    El grup EU d’Ontinyent ha registrat una moció al ajuntament per exigir un Referendum desprès de l’abdicació del rei. Segons expliquen “La Constitució Espanyola vigent estableix una monarquia parlamentària, on el conjunt d’institucions són elegides –directa o indirectament- per sufragi universal, a excepció del cap d’Estat, que obeeix a raons dinàstiques, fet que constitueix al nostre parer un anacronisme. La Constitució de 1978 fou aprovada en referèndum, però no deixava l’opció de triar ni el cap ni el model d’Estat, solament es va tractar de ratificar una Constitució que restablia les llibertats després de 40 anys de repressió i dictadura.”

    “Aquesta abdicació no ha de solucionar-se amb una ximple successió sinó és necessària una eixida democràtica amb la posada en marxa d’un procés Constituent on s’ incloga un referèndum que ens permeta triar entre monarquia o república, acabant així amb un model d’Estat hereu del franquisme” expliquen des del grup municipal.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -