19/04/2024 - 13:51
Més

    Enfrontament polític pel tancament de la piscina municipal

    Altres notícies

    En els últims dies diferents persones i col·lectius han participat d’un conflicte pel tancament del servei de Piscina municipal d’Ontinyent el passat dia 31 d’agost. Així, Manel Jiménez, en veu dels usuaris de la psicina, el Club de Natació Ontinyent, el regidor d’Esports Pepe Pla, i el grup municipal del Partit Popular han fet les seues consideracions.

    Pel que fa a les valoracions del Partit Popular, a través del seu portaveu Filiberto Tortosa, s’ha al·ludit a diverses qüestions. A través d’una nota de premsa publicada el passat 3 de setembre, Tortosa i el PP lamentaven que Pla “haya hecho oídos sordos a la petición de los usuarios de la piscina municipal de mantener abiertas las instalaciones y haya optado por el cierre, dando así la espalda a todos los ciudadanos”.

    Els populars parlaven també de les queixes fetes pels usuaris, que “denunciaban el cierre sin previo aviso y las numerosas deficiencias que ofrece el servicio, así como la falta de limpieza en aseos y alrededores de la piscina o falta de material para los vigilantes”. A més, explicaven que la petició dels usuaris de mantenir el servei “iba acompañada por más de 500 firmas”. Finalment afirmen que “Pepe Pla, y este equipo de gobierno están haciendo posible lo inexplicable” amb el tancament de la piscina, que el calendari d’aquesta  “no puede estar ligado al calendario escolar” i que consideraven incomprensible “que por una parte se alargue la campaña contra los incendios por el excesivo riesgo de altas temperaturas y por otra parte cierren la piscina municipal”.

    En aquesta mateixa línia s’han manifestat un grup d’usuaris, encapçalats per Manel Jiménez, qui a través d’un escrit va voler transmetre el malestar d’aquests usuaris. Així, Jiménez parlava de “l’actitud de ‘chulesca’ i prepotent del regidor d’esports” i també de l’alcalde, per no valorar la instància presentada i les 500 signatures, a la vegada que considerava que aquesta actitud demostra “per a què serveix la participació ciutadana per a ells”.

    Jiménez explicava que per part del consistori s’estaven argumentant motius econòmics per al tancament, mentre considerava que “no s’entén que d’una banda s’allargue la campanya contra els incendis per l’excessiu risc d’altes temperatures i d’altra banda tanquen la piscina municipal”. En aquest sentit, se seguia el mateix posicionament que el Partit Popular. Així mateix, aquest usuari expressava la seua sorpresa per les declaracions de la presidenta del Club de Natació Ontinyent, a la vegada que s’aventurava a plantejar que aquestes declaracions “s’entenen sospitoses de parcialitat quan sabem que l’adjudicació de la gestió del servici públic de piscina coberta ubicada al poliesportiu municipal d’Ontinyent, és a favor d’UTE Salvador Escartí, CSSL – Club de Natació Ontinyent”. Per últim, tancava el seu escrit anunciant que s’està treballant “per a constituir l’associació d’usuaris de la piscina”, amb l’objectiu d’evitar, fins on puguen, que ocórreguen situacions d’aquest tipus.

    Arran de la primera nota de premsa del Partit Popular i abans de les paraules de Jiménez, el Club de Natació Ontinyent va fer les seues valoracions a través d’un comunicat de la seua presidenta, Elvira Beneyto Minsut. Així, l’escrit plantejava des del primer moment la intenció de “mostrar el nostre recolzament a la Regidoria d’esports i el Govern d’Ontinyent”.

    Elvira Beneyto va realitzar un article d’opinió plantejant des del primer moment la intenció de mostrar el seu recolzament a la Regidoria d’Esports i el Govern d’Ontinyent, així Beneyto explicava que “tots nosaltres sabíem que la piscina d’estiu anava a obrir-se abans, just el dia 1 de juny i a tancar-se, també abans, el 31 d’agost, per mitjà d’un comunicat de premsa que la Regidoria d’Esports va fer públic en el mes de maig”. Així, plantejava que seria contradictori que els usuaris que han presentat queixes i Tortosa, com a portaveu dels populars, afirmaren que el tancament “s’ha fet sense previ avís”, ja que haurien actuat sense considerar el comunicat de premsa. A més, Beneyto recordava que aquell moment, en maig, hauria sigut l’indicat per aportar “opinions i crítiques constructives”.

    La presidenta del Club de Natació Ontinyent considerava, així mateix, que “el fet que la piscina estiguera oberta des de l’1 de juny ha permés als esportistes entrenar i preparar les diferents competicions a nivell autonòmic i nacional. Així, tots hem pogut fer un ús esportiu de la piscina d’estiu i a tots d’alguna manera ens ha beneficiat que estiguera oberta el dia 1 de juny”. Sobre açò, criticava que “el tema dels esportistes no es reflexa a la notícia”, al·ludint a la nota del Partit Popular, i plantejant que podia ser perquè no els interessava o perquè no consideraven als esportistes com a usuaris. A més, afegia que “per a res ens hem sentit recolzats per cap dels polítics que han publicat la nota de premsa”, tot i haver competit portant el nom d’Ontinyent a tot arreu”.

    Beneyto aprofitava el comunicat per desmentir les acusacions sobre les deficiències del servei de la piscina, apuntant directament als populars. Així, incorporar millores “se’ls va passar per alt quan eren ells qui governaven i quan eren ells qui van tindre l’oportunitat de dotar a la piscina d’estiu de totes les necessitats que mancava”. Per contra, segons Beneyto, “hem gaudit de com ha estat la piscina enguany, de com ha estat l’aigua, la neteja, el treball dels socorristes” a la vegada que deixava clar que “som conscients de tot l’esforç que es fa des de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Regidoria d’Esports per a què tots els ciutadans i ciutadanes de la ciutat i dels voltants puguen gaudir de la piscina, tant a nivell lúdic com a nivell esportiu”.

    Beneyto plantejava que els esforços consistorials eren mereixedors del suport que els donava el Club de Natació Ontinyent i que els agradaria que “la piscina poguera estar oberta molt més temps i no només els tres mesos que ve estant durant tots els anys”. Tanmateix, s’havien complit els terminis, com sempre, aconseguint que la piscina estiguera “al nostre abast els tres mesos que tocaven”.

    Davant el conflicte i l’encreuament d’acusacions, Pepe Pla explicava els motius de les modificacions en el termini del servei. Així, la Conselleria d’Educació havia traslladat al 3 de setembre l’inici del curs escolar i per aquest motiu “el calendari de la piscina del poliesportiu s’ha traslladat quinze dies abans per a adequar-la al calendari escolar”. Aquest comportament es veuria motivat pel fet que “l’afluència de públic a la piscina decau quan els xiquets i xiquetes ja estan en classe”. A més, caldria considerar que s’han complit els terminis, ja que la piscina “ha obert durant 3 mesos, com ha passat sempre en Ontinyent”.

    Pla considerava, a més, que tota aquesta informació, on figurava el termini d’obertura de la piscina, va ser publicada i justificada en el mes de maig. Així, “el moment per a les crítiques constructives era aquell, mentre que ara sols es pot fer política oportunista i sense sentit”. Per últim, Pla expressava que “aquest Govern serà el que amplie el calendari de la piscina l’any que ve, després d’haver arreplegat les peticions dels usuaris”.

    En resum, el calendari de la piscina estava establert des del mes de maig. En aquell moment no va comptar amb l’objecció del Partit Popular ni els usuaris. Tanmateix, una vegada complits els tres mesos, les instal·lacions han sigut tancades, ja que el termini estaria marcat pels mesos transcorreguts, no per la climatologia. No obstant això, s’ha iniciat una gran polèmica entre un sector d’usuaris descontents, amb el suport del Partit Popular, i el Club de Natació Ontinyent i l’Ajuntament, que han hagut de respondre davant les acusacions fetes.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -