19/04/2024 - 19:49
Més

    Els VerdsEquo de la Comarca recolzen la proposta de la Plataforma del Fem

    Altres notícies

    Ateses les darreres manifestacions que estan produint-se en relació al tema del Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida i del COR, VerdsEquo de la Val d’Albaida que forma part de Compromís, volen exposar que:

    VerdsEquo de la Comarca de la Vall d’Albaida, donen suport a la proposta que des de sempre ha defensat la Plataforma del Fem i que no és altra que defensar el Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida en totes els seus apartats. Els més rellevants, ara per ara, són demanar que s’instal·le una planta de minimització de residus de les més avançades tecnològicament en la població d’Ontinyent i que l’abocador s’ubiqués el més pròxim possible a aquesta planta”.

    Al mateix temps, no entenem com és possible que l’Ajuntament d’Ontinyent, no aposte per sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient la planta de tractament, sent la ciutat de màxima producció de fem de tota la comarca. Una planta que seria referent tant per la tecnologia emprada com per la seua gestió, i situaria a la nostra població i a tota la comarca, en el rànquing de gestió responsable i de futur de residus sòlids urbans. I més quan hi ha terrenys públics on poder construir-se amb aquesta finalitat.

    Entemem que lluny de ser un problema, la instal·lació d’aquesta planta, generaria llocs de treball i seria benvinguda tant a nivell industrial com mediambiental. Un model de gestió que la nostra societat compren i reclama com a element de futur de la nostra societat, que és capaç de gestionar els seus residus amb un cos ambiental baix i un benefici econòmic demostrat.

    Per altra banda, emplacem a tots els municipis de la Vall d’Albaida i tots els partits polítics a complir en els programes electorals, els quals demanaven el compliment del Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida, i que ara, per covardia i per no voler afrontar les seues responsabilitats polítiques, per por a pensar que la nostra societat rebutja el progrés, tenen por a dur a terme una instal·lació i un abocador, que està amplament demostrat que és el camí a seguir si volem tindre una societat avançada i fer futur, en la gestió dels seus propis residus sòlids urbans.

    Entemem que no demanar la planta, menysprea a la ciutadania i infravalora la maduresa de la societat valldalbaidina, que lluny de no voler afrontar els problemes, els comprén, i entén que aquest és el camí. No voler, per part dels polítics governants apostar per aquest model, demostra la poca responsabilitat i la por a perdre un “silló” que no és seu, sinó que és dels ciutadans. Els polítics estan per a treballar i oferir les millors solucions per al present i per al futur, i no per enganyar i amagar els problemes que es consideren importants.

    Necessitem polítics de talla, en cas contrari, sinó aposten per aquest model de futur, es demostra que tenim polítics que només miren pels seus interessos i que s’aparten del benestar de la societat i de la terra, i VerdsEquo de la Comarca de la Vall d’Albaida, no enganyarem a la nostra societat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -