amic ficcions
Home > Política > Els socialistes solucionen el pagament del deute històric per la recollida del fem a la Vall d’Albaida
Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent

Els socialistes solucionen el pagament del deute històric per la recollida del fem a la Vall d’Albaida

El PSPV-PSOE vol felicitar el govern de la Mancomunitat per haver solucionat el problema de la recollida del fem que s’arrossegava després d’una dècada de desgovern del PP. Un deute històric heretat que va explotar diumenge per la nit quan l’empresa, tot i que ja havia signat un acord anterior amb l’actual govern de la Mancomunitat, va presentar noves exigències que després de les negociacions portades a terme pel president i el vicepresident de la Mancomunitat, Vicent Gomar i Jaime Peris, van arribar a bon port i van tornar a la normalitat el servici de recollida del fem.

A banda de la solució d’un conflicte que afectava directament les veïns i veïnes de la comarca, que paguen escrupolosament les seues taxes, cal recordar que el govern socialista de la Mancomunitat ha aconseguit l’obertura de la planta de transferència de Bufali, que reduïx la sagnia econòmica i mediambiental que ocasionava l’arbitrarietat del PP quan des de la Generalitat va passar per damunt del Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida, un dels pocs en funcionament al País Valencià, així com el respecte a la seua singularitat per part del COR. Tot sense comptar amb el suport del PP i Compromís, que poques hores després d’assumir en la reunió amb els alcaldes de la comarca que caldria pagar una taxa reintegrable de ressarciment pels sobrecostos del transport a Ròtova que proporcionaria a la Mancomunitat la liquiditat necessària per a afrontar la negociació amb Recisa, es feien enrere per boca dels seus representants en la junta de govern.

Com assenyala el secretari general dels socialistes a la Vall d’Albaida, Antonio Esquinas, «el que va passar ahir en la pitjor crisi que ha viscut l’entitat comarcal va deixar al descobert les vergonyes d’alguns que, en lloc de posar facilitats a l’hora de negociar amb l’empresa van voler aprofitar políticament la situació per a criticar una gestió impecable per part de Vicent Gomar des que ha començat la legislatura que ha posat al dia el pagament a l’empresa i reduït el deute». Esquinas assenyala també que el succeït deixa una sèrie d’interrogants com per què no s’havia arribat abans a mesures de pressió tan brutals com la suspensió el servici sense previ avís quan es tracta d’un servici públic.

En resum, continua el secretari general socialista «En menys de 24 hores, en mig d’una gran pressió i mentre altres que tan haurien de callar -perquè el principal deute amb la Mancomunitat prové de l’etapa del PP i del municipi d’Albaida-, es dedicaven a enviar comunicats incendiaris, els nostres representants restablien el servici negociant amb l’empresa perquè les noves exigències no afectaren l’estabilitat pressupostària ni la imatge de la institució». Per això, continua Esquinas, «estem molt satisfets pel treball dels socialistes al capdavant de la Mancomunitat perquè en lloc de caure en comunicats d’oportunisme polític que debilitaven la unitat de la Mancomunitat de cara a la negociació, han estat capaços de solucionar una qüestió tan important per al benestar de totes i de tots» i conclou que «els socialistes som conscients que ens han votat per a solucionar els problemes i canviar una inèrcia de deixadesa i despreocupació que ens han portat on estem, perquè la política és fer, proposar i sumar, i no criticar quan les coses pitjor estan i per part dels que més haurien de callar».

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Partit Popular exigeix que l’alcalde “complisca la llei” i celebre plens ordinaris mensuals

Segons el PP "El govern de Rodríguez només ha convocat dos plens ordinaris (juliol / octubre) i quatre extraordianios i urgents, aquests sense possibilitat de precs i preguntes, ni dels regidors ni del públic que puga assistir"