29/03/2024 - 10:12
Més

    Els socialistes de La Vall “defensaran fins al final” el Pla de Residus

    Altres notícies

    Els Socialistes de la Vall d’Albaida han anunciat hui, en una roda de premsa conjunta dels seus alcaldes i portaveus, que defensaran “fins al final” un gestió del fem “honesta, sostenible i a uns preus raonables” front a la pretensió del PP d’adherir-se al Consorci de residus de Xàtiva, que duplicaria el cost del rebut. Socialistes de la Vall d’Albaida, liderats pel seu secretari general i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, mostren així la seua oposició a qualsevol maniobra dels dirigents del PP que supose el soterrament del Pla de Residus de la Vall d’Albaida i l’encariment del rebut del fem.tvdo-9499

    Jorge Rodríguez, que reclamava als populars “que aclarisquen d’una volta a la ciutadania per què s’ha de pagar més per la gestió del fem”, lamentava “la incapacitat manifesta” mostrada per la Consellera d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient, amb la que s’han produït diverses reunions, raó per la qual han demanat una reunió urgent amb el President de la Generalitat, Alberto Fabra, al qual exigeixen que intervinga directament per resoldre el problema.

    El líder dels socialistes lamentava “el desgavell en què ha convertit el Partit Popular la gestió dels residus en aquesta comarca”, amb una divisió interna i falta de lideratge a la que contraposava la unitat dels socialistes, “que hui compareixem units en defensa del nostre Pla de Residus, de la Mancomunitat i de la nostra comarca, que tant pareixen odiar els dirigents del Partit Popular”.

    El Secretari General dels Socialistes ha vollgut aclarir que l’assumpte del fem “té una solució ben fàcil, si no fora perquè darrere del fem hi ha interessos que només el Partit Popular pot explicar. Els dirigents del PP deurien explicar perquè volen que els veïns i veïnes de la Vall d’Albaida paguen el doble per un servei que hui en dia ens costa la meitat”, assenyalava.

    Des del PSPV-PSOE han apuntat que l’actual situació “explica per què Filiberto Tortosa va pegar a fugir de la presidència de la Mancomunitat, ja que la va deixar arruïnada i amb el problema del fem sense resoldre”. Els socialistes també lamenten “la incapacitat del seu successor, Juan Puchades, que és la que ens ha portat a una situació que ara ens pinten com un carreró sense eixida que només condueix a que el fem ens coste més car. I això és el que han d’explicar, per què hem de pagar més per la gestió del fem? La resposta la podem intuir, però són ells els que deuen donar-la”, apunten.

    Davant esta situació, els socialistes reivindiquen el Pacte de l’any 2005 entre els líders del PP, PSOE i Compromís de respectar el Pla de Minimització de la Vall d’Albaida, un acord que deixava clar que no sols es respectaria el pla, sinò que es farien els canvis legals necessaris perquè la Vall d’Albaida gestionara el seu fem de manera autònoma. Jorge Rodríguez destacava que els Socialistes de la comarca “anem a continuar lluitant units amb totes les nostres forces perquè la gestió del nostre fem continue baix el Pla de Minimització, que no ens integrem al Consorci, i que els veïns i veïnes no tinguen que pagar més pel fem”.

    El Secretari General dels socialistes recordava que “a La Vall d’Albaida portem molts anys gestionant els nostres residus de manera sostenible, honesta i transparent, i per això demanem al Partit Popular que deixe en pau La Vall d’Albaida. Només queden 15 mesos perquè acabe la legislatura, només demanem al PP que no estropee més coses, amb això seria suficient”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El pròxim cap de setmana es celebrarà l’ajornat Ontinyent Medieval amb el Mig Any Fester

    El pregó d’Estefania Conejero donarà pas a un cap de setmana on es comptarà amb més de mig centenar de llocs de venda i més d’una dotzena d’actuacions teatrals i espectacles de carrer
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -