28/03/2024 - 17:44
Més

    Els socialistes de La Vall d’Albaida reivindiquen a la Generalitat pague el seu deute als municipis

    Altres notícies

    Militants i simpatitzants del PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida participaran demà dissabte a un acte públic a Ontinyent al qual demanaran a la Generalitat Valenciana i al seu President, Alberto Fabra que pague el deute que té amb els ajuntaments i els distints col·lectius, empreses i ciutadans dels pobles i ciutats de la comarca. L’acte tindrà lloc a les 12:00 hores front l’oficina PROP de la Conselleria d’Hisenda i Administració pública, al Carrer Maians d’Ontinyent, i a ella, a més de la concentració, tindrà lloc la lectura d’un manifest.

    El Secretari General dels socialistes de la comarca, Jorge Rodríguez, ha reclamat al Consell “que pague els diners compromesos amb els nostres municipis, que veuen afectada la seua liquidesa, i amb ella la capacitat de prestar serveis bàsics per motius que no tenen res a veure amb la gestió local”.

    MANIFEST 15 DESEMBRE

    EXIGIM ALLÒ QUE ÉS DELS CIUTADANS RECLAMEM EL DEUTE DE LA GENERALITAT

    En estos moments de crisi, quan més necessària és la fiabilitat de les administracions i generar un clima de confiança entre els ciutadans, ens hem trobat amb una Generalitat incapaç de pagar allò que ens deu. Els ajuntaments, col·lectius i empreses ens hem fiat i hem complit amb la nostra part del contracte. Hem fet obres i hem portat endavant serveis conveniats amb la Generalitat o subvencionats per ella. Però la Generalitat Valenciana no ha complit amb la seua part, no ha pagat allò a què s’havia compromès i ha trencat el principi de lleialtat institucional. Els ajuntaments de la Comunitat Valenciana, de tots els colors, com també els col·lectius, empreses proveïdores i ciutadans ens sentim enganyats. I el que és pitjor, els nostres veïns i veïnes estan patint les greus conseqüències d’una administració autonòmica irresponsable.

    El silenci que la Generalitat ha mantingut davant les reiterades peticions perquè paguen el que deuen als nostres pobles i ciutats ens resulta indignant. La Generalitat i el seu president amb la seua actitud són hui un mal exemple per al conjunt de la societat valenciana. A esta situació de vergonya, cal afegir-li que tampoc paga els medicaments a les farmàcies, ni els programes d’ocupació, ni els més bàsics d’assistència social, ni les subvencions a la vivenda i un llarg etcètera.

    Estem en un moment en què ja no és possible estirar més la corda. Les arques municipals estan buides per culpa del deute de la Generalitat i molts serveis bàsics així com col·lectius sencers estan a punt de tancar les portes i deixar la seua valuosa tasca quedant desatesos aquells que més necessitat tenen de l’acció de les administracions. Fins ací hem arribat. Els valencians i valencianes som persones lleials i solidàries, que no anem per definició contra el Generalitat ni contra altres institucions, però la nostra lleialtat és, en primer lloc, amb els nostres ciutadans, per als qui aquesta situació és insostenible. A més estem convençuts que si no fem visible la dolenta situació en la que estem, la Generalitat anirà donant llargues i incomplint les seues obligacions de pagament.

    Per tant, des de la lleialtat institucional que tantes voltes hem demostrat, però també des de la convicció que estem carregats de raó i des de la més absoluta fermesa hui, nosaltres, reunits a la porta dels ajuntaments volem expressar les següents

    MANIFESTACIONS

    1. Exigim al Govern de la Generalitat el pagament íntegre dels deutes que manté amb els pobles i les ciutats de la Comunitat Valenciana.
    2. Exigim al President del Consell de la Generalitat el pagament a totes les associacions, empreses i persones que han confiat, que han complit i ara no poden cobrar el que els deuen.
    3. Demanem que, d’ofici, ens paguen els interessos de demora conforme marca la llei.
    4. I per últim ens comprometem a continuar amb tantes accions reivindicatives com siguen necessàries fins aconseguir el pagament dels diners que la Generalitat deu als ciutadans, empreses i col·lectius dels nostres pobles i ciutats.
    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -