20/04/2024 - 9:47
Més

    Els Socialistes de la Vall d’Albaida demanen una “finestra única” per agilitzar la tramitació de l’Ingrés Mínim Vital

    Altres notícies

    El Socialistes de la Vall d’Albaida, demanen a la resta de formacions polítiques unitat d’acció en aquesta tasca tan important que permetrà teixir una xarxa de protecció social per a atendre a les milers persones que fins ara quedaven desemparades.

    Els Socialistes de la Vall d’Albaida, volen mostrar el seu reconeixement cap a una mesura que proporcionarà a les famílies sense ingressos una renda que els permeta afrontar les necessitats més bàsiques.

    Antonio Esquinas, Secretari General de la comarca, ha manifestat que amb l’ Ingrés Mínim Vital aprovat la setmana passada pel Govern central, es podrà “Acabar amb la pobresa infantil, combatre l’increment de la desigualtat. Lluitar contra l’increment de la pobresa; i compensar a aquelles persones afectades per desocupació i pobresa laboral.”

    En el mateix sentit, Esquinas assegura que es crea una prestació nova dirigida a les llars per fill a càrrec. Cal recordar que “Espanya és un dels països de la UE on més àmplies són les diferències de renda de les llars. El nostre objectiu és mantindré la protecció a les persones que més ho necessiten i no deixar a ningú enrere”

    Cal destacar que segons l’última Enquesta de Condicions de Vida, la taxa de risc de pobresa s’ha elevat en aquest últim any en gairebé 2 punts, situant-se en el 22,2%. A més, aquest increment és encara major en el cas dels menors de 16 anys (de 3,4 punts) situant-se en el 30,1%, 7,9 punts per sobre de la mitjana de totes les edats.

    La taxa de risc de pobresa en aturats és del 45,7% i aconsegueix al 14,2 de les persones ocupades. Per tant, “l’Ingrés Mínim Vital, ha vingut per establir noves eines que ens permeta afrontar les necessitats més bàsiques”, ha conclós Esquinas.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -