20/04/2024 - 15:51
Més

    Els socialistes de Castelló de Rugat reclamen a Barranca (PP) “que presente uns nous pressupostos o dimitisca”

    Altres notícies

    Els socialistes de Castelló de Rugat han reclamat a l’alcalde de la localitat, José Miguel Barranca (PP) “que presente uns nous pressupostos abans de final d’any o dimitisca”. La proposta del Govern Municipal no s’aprovava pel plenari del passat 26 de novembre en absentar-se dos regidors del Partit Popular crítics amb la gestió de l’alcalde, un dels quals s’absenta habitualment dels plenaris, i altra que va notificar una hora abans de la sessió que no podia acudir per tenir una consulta mèdica, tot i que la convocatòria la tenia amb dies d’antelació.

    Els pressupostos presentats pel PP no eixien endavant pel vot negatiu del PSPV-PSOE, que va quedar com a grup majoritari, i que no recolzava la proposta, explicava el portaveu Antonio Esquinas, “perquè no podien aprovar uns pressupostos presentats per qui amaga les factures i les dietes que cobren dels seus regidors, a banda de permetre que es repartixquen 45.000 € en assistències entre els regidors del PP”, assenyalava.

    Segons la lleis pressupostaries que regulen les entitats locals, es poden presentar i aprovar uns nous pressupostos en ple extraordinari fins al 31 de desembre de 2014, i, de fet, el propi alcalde va anunciar públicament que “no descartava tornar a dur el pressupost al ple abans de final d’any” tot i que es mostrava favorable a que l’Ajuntament funcione amb uns pressupostos prorrogats perquè el pressupost de 2014 “és menys auster i més flexible que el de 2015”, donant així al govern més capacitat per a gastar de manera més còmoda. Antonio Esquinas explicava que “per molt que diga l’alcalde, açò és clarament roí per al poble perquè prorrogar els actuals pressupostos no és realista, ja que els pressupostos de 2014 reflecteixen uns ingressos que no van a donar-se en 2015. Aquesta no es manera de gestionar”, destacava.

    El grup municipal socialista considera que “les lluites i traïcions dins del Partit Popular han provocat una paràlisi de l’ajuntament i avergonyeixen al poble. El PP esta utilitzant l’ajuntament com a pati de col•legi on barallar-se entre ells, es un espectacle lamentable i demostra que no son dignes de representar a Castelló” afirmen. Per aquest motiu, Antonio Esquinas ha presentat hui en l’Ajuntament un escrit al qual els socialistes reclamen formalment que abans del 31 de desembre es pressenten uns nous pressupostos, a un ple extraordinari, que almenys conte amb el consens de la majoria del Ple, i que si l’alcalde no pot presentar una proposta pressupostaria perquè es incapaç de consensuarla, “s’exigirà la seua dimissió immediata pel be de Castelló”.

    El portaveu dels socialistes anunciava que si el seu grup compta amb la confiança dels veïns i veïnes a les properes eleccions municipals, “la màxima norma local, es a dir, els pressupostos, seran fruit de la participació ciutadana a través del fòrum de participació i de les associacions i col•lectius del poble, com ve fent-se en altres municipis governats per socialistes, i no d’aquesta manera totalitària com està fent el PP, que no s’aclareixen ni entre ells”, concloïa Antonio Esquinas.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -