19/04/2024 - 10:21
Més

    Els socialistes de Benigànim reclamen a l’alcalde un informe jurídic complet sobre la sentència Gerocleop

    Altres notícies

    El PSPV-PSOE de Benigànim ha reclamat a l’Alcalde del municipi, Juan Puchades (PP) un informe jurídic complet que servisca per valorar adequadament els avantatges i inconvenients de seguir amb el procés judicial de Gerocleop. Cal recordar que una sentència del Tribunal Superior de Justicia (TSJ) condemnava a l’Ajuntament de Benigànim a pagar  al voltant de 700.000 euros (425.000 euros més les costes judicials), una quantitat que podria augmentar mes si no es resol favorablement per al consistori.

    El Govern Municipal de Juan Puchades ha decidit seguir endavant i tornar a recórrer davant la justícia. El grup socialista critica que “tot i que en principi va dir que volia evitar la confrontació”, sempre que tracta el tema acaba acusant als socialistes de la situació en la qual es troba, els quals consideren que “a falta d’arguments jurídics sòlids, Puchades acusa a tothom de la seua irresponsabilitat, ara siga a l’anterior govern socialista, i fins i tot responsabilitza als seus propis tècnics de les seues decisions”. D’igual forma “resulta sorprenent que ara és desmarque de les actuacions del seu anterior Regidor d’Urbanisme Jose Luis Gallego”, tal com  assenyala el regidor socialista Cristòbal Barceló.

    Des del grup socialista afirmen que el grup popular “s’ha vist abocat a fer un recurs de cassació, però la pregunta és, si resulta convenient, i per a poder valorar aquest extrem adequadament trobem a faltar un informe jurídic complet, que ens valore quan va a costar-nos tot aquest procés, els terminis, conveniència, possibilitats, pactes, altres exides, etc”.

    L’escrit aportat per l’advocat de l’Ajuntament, adverteixen, es definit més bé per ell mateix com a “notes” sobre la conveniència de interposició de un recurs. Amb tot, al referit document apareix un últim paràgraf on es destaca que “la única obligació” de l’Ajuntament “era la de lliurar el solar”, cosa que des del grup socialista es destaca que “suposa reconèixer, sis anys després, que la parcel·la havia estat ben venuda per l´anterior govern socialista, contràriament al que vol fer entendre Puchades.

    Els socialistes de Benigànim assenyalen al respecte que “era un bon projecte, s’havia venut el solar a un bon preu, 1.088 metres per 425.000 euros. Sols hi havia que deixar que l’empresa especialitzada en la gestió de residències de la tercera edat en construira una d’un mínim d’uns 700 metres quadrats. En lloc de registra-la atenent al que s’havia aprovat en el Ple per unanimitat, cosa que es podria haver fet en un altre ple, el PP va preferir intentar tombar el projecte per a desacreditar al govern socialista, com ha fet en altres ocasions”.

    El grup socialista li critica al grup popular que “ells hagueren pogut solucionar el problema, però l’alcalde en el Ple va insistir en que això era prevaricació. En cap moment el grup municipal socialista vol que l’alcalde actue de forma arbitrària o injusta, és més, el que consideren es que una decisió del Ple haguera pogut desbloquejar la situació i donar solució al problema”. Cal  ressenyar que els intents de Puchades “per buscar prevaricacions on no hi ha mes que la venda d’un solar”, han segut tombats amb contundència per tots els estaments judicials, “i pareixen no mes rumiar en l´imaginari de Puchades, únic responsable d´esta espiral judicial a la que s´empenya en no posar fi”, destaquen.

    Des del PSPV-PSOE observen que amb el recurs de cassació, “el ben cert és que Juan Puchades guanya temps, ja que ell ha assegurat que no es tornarà a presentar com a Alcalde, i allarga un possible pagament efectiu que duria a una situació econòmica crítica a l’Ajuntament”. Els socialistes reiteren, tal com han manifestat sempre,  “esperar que tot ixca be, pel bé de la població”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -