20/04/2024 - 11:22
Més

    Els socialistes de Benigànim critiquen l’augment en un 53% del sou del Regidor de Festes

    Altres notícies

    La portaveu del PSPV-PSOE de Benigànim, Lluïsa Gallego, ha qualificat de “injust i injustificable” l’augment en un 53% del sou del Regidor de Festes de la localitat, Andrés Moscardó (PP), quan al municipi s’ha acomiadat a personal de Serveis Socials i es congelen els salaris dels treballadors municipals. Tal com va aprovar la majoria absoluta del PP a l’últim plenari, Moscardó passa de cobrar 1278´79 euros bruts mensuals a 1957’53 euros, un augment que l’Alcalde de la localitat, Juan Puchades, va tractar de justificar “per la dedicació fora del seu horari de treball i l’augment de les activitats en l’Auditori”, i perquè la Llei de Pressupostos no li permet contractar una altra persona.

    Lluïsa Gallego explicava que la mesura “és una trampa” ja que si la Llei de Pressupostos impedeix contractar una altra persona és per contenir les despeses, “i  per tant  si augmenta el sou, augmenten les despeses i s’incompleix la llei”. A més a més, Gallego explicava que l’augment “és injusta respecte als treballadors de l’Ajuntament que estan patint congelacions salarial, supressió de pagues i retallades, sense oblidar altres exemples com que el Pavelló no es pot obrir més temps perquè el conserge no pot treballar més hores, tal com va explicar en l’anterior Ple el Regidor d’Esports”.

    Quan a l’augment de les activitats de l’Auditori, “és cert que aquestes es fan generalment en cap de setmana, però si s’adapta al seu horari hi ha temps més que suficient per dur a terme la seua feina, i durant la setmana, a l’Espai Jove hi ha tres treballadors dedicats a Festes, Joventut i Turisme”.

    Pressupostos “malbaratadors i injustos”

    La partida de Festes Populars i Joventut, precisament, és una de les que ha augmentat el PP als seus pressupostos per a 2013, destinant 150.264 euros, el que suposa un 140% més que en l’any anterior. L’augment de partides com esta, o com la de protocol i de representació en un 66%, són algunes de les raons que han motivat que els socialistes votaren en contra d’uns pressupostos “malbaratadors i injustos”.

    El regidor socialista Cristòbal Barceló explicava en aquest sentit que “açò només es pot qualificar, i sent suaus, com una molt mala gestió. Als dos últims anys s’han acomiadat treballadores dels serveis socials, s’han reduït serveis, s’han augmentat taxes i impostos com l’IBI, i no hi ha polítiques de promoció econòmica. Augmentar les partides que augmenten és totalment impropi de la conjuntura actual”, manifestava. La mala gestió econòmica de Puchades suposa també la consolidació d’un endeutament bancari directe de 4.070.605 euros (625 euros per habitant), sense comptar la part proporcional dels rentings i “endarreriments” de pagaments pendents de la Generalitat en tresoreria, que provocarà en 2013 un pagament per interessos de 162.568’05 euros i de capital de 180.910’39 euros. Tenint en compte que els ingressos de l’Ajuntament són de 3.375.561 euros, el deute equival al 120% del que  s’ingressa,  i el pagament dels  interessos i del capital  arriba al  10%.

    Cristòbal Barceló explicava que “com la Generalitat no ens paga el que ens deu, el govern del PP de Benigànim ha pujat totes les taxes i impostos que ha pogut, ha demanat una revisió cadastral i ha augmentat l’IBI”. Davant aquest panorama “Puchades es felicita pels pressupostos, el que demostra clarament que no és conscient o no té en compte la realitat que pateixen les famílies que estan passant-ho mal i als que s’està estrangulant amb l’augment de tots els impostos”, lamenten els socialistes.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -