20/04/2024 - 9:40
Més

    Els Populars d’Ontinyent s’oposen a destinar el superàvit d’Ontinyent a generar ocupació

    Altres notícies

    El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent va aprovar ahir, amb el vot en contra dels regidors del Partit Popular, destinar part del superàvit de l’any 2012 a actuacions com ara adaptar l’edifici de l’antic ajuntament, les ajudes a particulars per a rehabilitar cases del casc antic, la posada en marxa de l’alberg Perú o el Pla d’Ocupació promogut per la Generalitat Valenciana i la Diputació. Els populars argumentaren la seua oposició en què la decisió del Govern d’Ontinyent de destinar els diners del superàvit a inversions i no als bancs no s’adequa a la llei. La resta de grups va censurar la postura del PP, tot i que ho van atribuir al “desgavell intern” en què viuen els populars.

    plenariOntinyentPer la seua banda, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es va mostrar “sorprés” durant el debat pel vot en contra dels populars, i va lamentar que el portaveu del PP, Filiberto Tortosa, siga partidari de “donar als bancs i no a les persones el superàvit que tant d’esforç ens ha costat obtindre a tots”. Per a l’alcalde, a més, la posició dels populars és “una prova més de la contradicció en què viu el portaveu del PP, perquè per una banda demana que s’adapte l’antic ajuntament o presenta una moció per a què ens adherim al Pla d’Ocupació de la Generalitat i, al mateix temps, no vol que fiquem diners, una situació tan kafkiana que no té precedents”. Rodríguez va afegir, en resposta al PP, que “il·legal era liquidar tots els pressupostos en pèrdues, com va fer Lina Insa i Filiberto Tortosa els quatre anys que van governar”, va afegir.

    Conforme es va anunciar aquesta setmana, el Govern d’Ontinyent ha decidit destinar la major part del superàvit a realitzar inversions i millores en la ciutat, a banda de fer front al pagament d’una sentència que condemna l’Ajuntament a indemnitzar uns propietaris per l’expropiació d’uns terrenys per un cas que prové de l’any 1999 i que s’ha fallat ara per part del Suprem.

    Josep Francés, primer tinent d’alcalde, va insistir en què allò important per a fer front a la crisi és “invertir en la societat: en carrers, en la restauració de cases, en portar la policia local al centre de la ciutat…”.  Francés va justificar la legitimitat per a invertir el superàvit d’aquesta manera amb la seua “política pressupostària impecable” i en què s’està “pagant i amortitzant el que toca”. El primer tinent d’alcalde va insinuar que el PP està fora del debat perquè “estan acostumats al dèficit”, recordant els quasi 7 milions i mig d’euros que va deixar el Partit Popular en els quatre anys de legislatura.

    Per la seua part, Manuel Ruiz, portaveu d’Esquerra Unida, va apuntar respecte al superàvit que “s’ha de tindre en compte que es dóna en un context de crisi econòmic, on no hem pujat impostos i on hem invertit en política social”. També va manifestar que la prioritat d’Esquerra Unida és “fomentar l’ocupació i dedicar-se al que anomenem l’economia productiva”. Pel que fa a les partides a les que va destinat el superàvit, Ruiz va destacar la de “portar la prefectura al casc urbà” perquè és “un fet positiu per a la nostra comunitat”. Va afegir que “majoritàriament, era una demanda de totes les associacions veïnals del nostre poble”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -