20/04/2024 - 13:26
Més

    Els Centres Ocupacionals demanen major claretat sobre el copagament

    Altres notícies

    Representants dels Centres Municipals de Discapacitat de la Comunitat Valenciana (entre ells el C.O. José Antonio Bodoque d’Ontinyent) mostraven esta setmana a la Consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, la seua preocupació pels efectes de l’aplicació de la nova Llei de Règim Local en estos centres. A l’encontre, al qual assistien també la Directora General de Dependència, Pilar Collado; el Cap de Gabinet de la Consellera, Álvaro Cuadrado; el President de COPAVA, Ángel Bonafé; el centre ontinyentí estava representat per la seua directora, Susi Torró, i pel Regidor de Política Social, Manuel Ruiz.

    El primer assumpte a tractar va ser els preus públics dels copagaments que el Consell planteja que facen els usuaris d’estos centres, apuntant-se des de la Conselleria que actualment s’està calculant la capacitat econòmica personal de cada usuari, en funció de la qual s’establirà el copagament, una informació de la que si no es disposa ara ha estat “per problemes informàtics” i de trasllat d’instal·lacions, esperant-se que ja es puga disposar d’ella “en novembre, o en qualsevol cas abans de la publicació de l’ordre d’ajudes”.

    El president de Copava plantejava també per la situació en la que quedaran els centres municipals a partir de l’aprovació de la nova Llei de Règim Local, pregunta a la que els representants de Conselleria van respondre que “en estos moments no es pot concretar res”, i que “la Conselleria no podrà assumir tots els serveis que presten els Ajuntaments i s’hauran d’establir convenis amb ells o amb la Diputació, en funció del nombre d’habitants de cada municipi”, no podent-se concretar el grau d’implicació autonòmic fins que no entre en vigor la Llei.

    El Regidor de Política Social d’Ontinyent va expressar en aquest punt a la Consellera la seua “desconfiança” en aquest assumpte i en els canvis del text pendent d’aprovar, on en l’àrea de benestar social es redueixen considerablement les competències dels Ajuntament.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -