29/03/2024 - 5:37
Més

    El TC admet a tràmit el recurs dels alcaldes socialistes de La Vall i altres municipis contra la Llei de Bases de Règim Local

    Altres notícies

    El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs presentat per la totalitat dels dels alcaldes socialistes de La Vall d’Albaida contra la Llei de Bases de Règim Local, un recurs als que s’han sumat també fins a prop de 3.000 localitats de tota Espanya. Ontinyent, Bocairent, Atzeneta, Bèlgida, Benissoda, Carrícola, El Palomar i La Pobla del Duc van aprovar als seus plenaris iniciar els tràmits per dur al Constitucional el traspàs de competències que planteja aquesta Llei.

    Rebeca Torró, Secretària de Política Municipal de l’Executiva Socialista de La Vall d’Albaida que lidera Jorge Rodríguez, apuntava que “baix la premissa de buscar una suposada austeritat es vol carregar l’autonomia dels ajuntaments, privatitzant els serveis públics i acabant amb el municipalisme amb reformes encobertes”, destacava.

    Per a Torró “que el TC haja admès a tràmit el conflicte interposat en defensa de l’autonomia local és una excel•lent noticia de cara a la declaració d’inconstitucionalitat d’aquesta llei, i un fet històric pel que ha suposat d’unió del municipalisme front a una agresió com aquesta”. Rebeca Torró recordava que al trasllat de l’assumpte al TC s’ha de sumar altres accions empreses pels socialistes a la comarca, com ara la campanya informativa “El teu poble no es toca” o diferents xerrades organitzades per combatre la reforma instigada pel PP.

    L’alcalde de Bocairent i President del partit a la comarca, Josep Vicent Ferre, destacava per la seua banda que “el PP vol que els serveis acaben en mans privades, un camí que serviria a alguns per a lucrar-se alhora que es perjudicaria greument als municipis menuts, transferint competències a una institució com la Diputació, més opaca per als ciutadans, que a més no poden elegir de manera directa els seus membres, com passa en els ajuntaments”.

    Ferre recordava que “volen acabar amb el municipalisme i privatitzar els serveis públics de manera encoberta, quan hi ha informes d’organismes com el Tribunal de Comptes que demostren que els serveis prestats per mans privades són més cars en els ajuntaments de menys de 20.000 habitants que els prestats pel sector públic i s’executen amb menys qualitat. Els socialistes estem combatent esta desgavellada llei amb tot allò que està a la nostra mà, i sense dubte la notificació del Tribunal Constitucional és un pas importantíssim en aquest objectiu”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -