25/04/2024 - 19:15
Més

    El rector de la Universitat de Valencia anuncia la licitació del nou edifici del Campus d’Ontinyent

    Altres notícies

    L’alcalde destaca durant l’acte d’inici del nou curs acadèmic la importancia de “crear i retindre talent per poder construir un futur intel.ligent”

    L’escriptor i periodista Fernando Delgado relaciona a la conferencia inaugural els origens de la crisi amb les mancances en educació

    Després d’anys de reivindicacions, el nou edifici del Campus Universitari d’Ontinyent ja està un pas mes a prop de fer-se realitat, gràcies a la signatura hui dimarts de l’escriptura de cessió de l’ús del Col·legi Lluís Vives per part de l’Ajuntament d’Ontinyent a la Universitat de València per tal de construir aquest nou campus. Ambdues entitats, representades per l’Alcalde Jorge Rodríguez i el Rector Esteban Morcillo, respectivament, reflectien amb el seu compromís per escrit, signat al Palau de La Vila, un acord que permetrà fer realitat esta demanda de la societat ontinyentina.

    “Es tracta d’un dia històric al nostre camí per a ser ciutat universitària”, destacava Jorge Rodríguez, també President de la Fundació Universitària Vall d’Albaida. Rodríguez posava de relleu la importància no sols de la cessió de l’edifici del Lluis Vives, sinò també de la construcció d’un nou i més modern aulari als terrenys adjacents també cedits per l’Ajuntament “que unificaran tot el nou Campus i dotaran a la ciutat d’unes infraestructures de futur que permetran acollir noves titulacions”, segons explicava.

    D’aquesta manera, Jorge Rodríguez va exposar que a les converses mantingudes amb el rectorat es va parlar de la titulació en Educació Física “per les magnífiques instal.lacions que tenim, i que van estar recentment millorades amb l’aportació de més d’un milió d’euros per part del Govern Central”, sent altres opcions les de Fisioteràpia, Infermeria, o la possibilitat de canviar el grau de Finances i Comptabilitat per Administració i Direcció d’Empreses. “El que hem fet hui suposa la consolidació d’Ontinyent com a ciutat universitària, la garantia de que la Universitat va a quedar-se a Ontinyent i a continuar impulsant uns estudis universitaris que durant la passada legislatura van estar en risc de deixar la ciutat”.

    Segons explicava Morcillo, després de fer-se la licitació de les obres, per a les quals la Universitat ja ha demanat la preceptiva llicècia municipal, seguirà un procés que estarà acabat “el mes aviat possible”. Quant al nou Campus, Esteban Morcillo va posar de relleu que si bé l’antic edifici del Lluis Vives, datat als anys 30 del segle passat, ha de ser rehabilitat per conservar-lo i mantenir-lo, l’aulari a construir a la parcel.la annexa cedida per l’Ajuntament d’Ontinyent “serà un aulari modern, que aprofitarà les possibilitats de les aplicacions a la construcció de les energies renovables”.

    La inversió en educació, clau per a un “futur intel.ligent”

    Signada la cessió del Lluis Vives, i després de visitar el Palau de La Vila, els assistents es van desplaçar a l’edifici del Museu Arqueològic d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida (MAOVA), on es va visitar l’exposició fotogràfica NUSOS, produïda per la Universitat de València. Acte seguit, la comitiva es dirigia a l’edifici del Centre Cultural de Caixa Ontinyent on Jorge Rodríguez i Esteban Morcillo, acompanyats pel President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, van procedir davant un nombrós auditori a presentar el nou curs acadèmic de la Universitat de València a Ontinyent.

    Al seu parlament, l’alcalde exposava que “és difícil albirar com serà l’Ontinyent que ens espera, però si que els puc assegurar que, com alcalde i des del Govern municipal, seguirem apostant per crear i retindre talent, per generar modernitat i innovació que seran, per descomptat, les claus que ens obriran totes les portes del futur”. Un futur que, en paraules de Jorge Rodríguez, “serà nostre si som capaços de pensar-lo entre tots. I a eixe repte, al repte de construir un futur intel.ligent, convide a a tota la societat”. L’alcalde agraïa per acabar la implicació del rector Esteban Morcillo en la continuïtat dels estudis universitaris a Ontinyent: “Esteban Morcillo i a la seua gent tenen una gran responsabilitat de què hui estem ací celebrant una nova obertura del curs acadèmic. Per tot el que ha fet i pel que ens queda per fer, gràcies, rector, en nom d’Ontinyent i de la seua comarca. Mai no podrem oblidar el seu gest”.

    El president de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, també agraïa al rector el seu compromís amb l’impuls dels estudis universitaris a Ontinyent, i destacava del nou centre universitari projectat que “no és un immoble, es tot un programa formatiu per a les noves generacions que ens portaran a un futur millor. Per això hui és un dia de cel.lebració, perquè la necessitat d’aquest centre era compartida per tota la societat comarcal”.

    Esteban Morcillo, per la seua banda, també tenia paraules d’agraïment “per a les institucions com l’Ajuntament d’Ontinyent o Caixa Ontinyent, però més enllà de les institucions, també a les persones que formen part d’elles”. Morcillo explicava als assistents el conveni amb l’Ajuntament  i el projecte de construcció del nou aulari del Campus mentre es projectava una presentació d’imatges virtuals del mateix, destacant que Ontinyent és una terra d’emprenedors, que ha sabut mantenir la seua identitat com a poble i una aposta pel futur per a minimitzar els efectes de la crisi actual, i per això aposta per la formació i per l’emergència del talent”. El rector declarava inaugurat el nou curs animant a continuar contribuint al progrés de la nostra societat “a tots aquells que feu possible el dia a dia de la Universitat de València”.

    L’educació com a ferramenta per eixir de la crisi

    L’acte de presentació del nou curs acadèmic va incloure una conferència inaugural del conegut escriptor i periodista Fernando Delgado, qui va relacionar els origens de la crisi amb les mancances en educació: “És obvi que aquesta és molt més que una crisi i que d’aquest abús només s’eixirà per la porta del caos, de manera que no crec que a hores d’ara estiguem a temps d’un combat educatiu contra ella. Del que sí estem a temps és de reconèixer la relació fonamental que tenen amb la crisi i els seus orígens les mancances dels successius plans d’educació”.

    Delgado va ressaltar que “som víctimes de la nostra mala educació” i que “la crisi se soluciona amb una educació millor”. L’escriptor va fer una cridar a l’acció davant de la situació que s’està vivint en l’actualitat, “la desídia va ser sempre enemiga de la llibertat” va dir.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -