28/03/2024 - 19:41
Més

    El PSPV reclama al PP que demostre el recolzament al Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida

    Altres notícies

    El PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida ha demanat al PP de la comarca “que demostre amb fets” el seu gir en defensa del Pla de Minimització de la Mancomunitat de Municipis, i se sume a la iniciativa dels ajuntaments socialistes de sol•licitar l’eixida del Consorci de Residus. Des del Partit Socialista s’ha recordat que des de l’inici de la problemàtica del fem per la imposició del Consorci i la seua nova taxa en detriment de l’autogestió dels residus que s’estava fent a la comarca, “en el PP de La Vall d’Albaida allò que han fet i han dit en tot aquest assumpte ha anat variant per moments”.

    En aquest sentit, recorden que l’expresident de la Mancomunitat i actual portaveu municipal del PP a Ontinyent, Filiberto Tortosa, quan va veure que el rebut del fem anava a costar el doble a la ciutadania, “va preferir pegar a fugir en lloc d’afrontar el problema i reclamar als dirigents del seu partit a València que respectaren el Pla de Minimització, com es va acordar al pacte autonòmic que el propi PP va signar en 2005”. Després, el seu successor, Juan Puchades, va decidir amb el seu vot de qualitat l’acord del plenari de la Mancomunitat en favor de la integració de la comarca al Consorci de Residus, tot i que després el Consorci no va acceptar les condicions que se li van plantejar per fer efectiva esta integració.

    Des del PSPV-PSOE es recorda que els alcaldes socialistes “des del primer moment han tingut molt clar on estaven i el que havien de fer”, no sols presentant recursos contra la modificació de la taxa aprovada pel Consorci de Residus i els padrons publicats per la Diputació, sinó també deixant sense efecte als seus plenaris l’adhesió al Consorci, qui acceptava estudiar esta possibilitat, però obrint un període de dos anys per tramitar aquesta eixida.

    Des del PSPV-PSOE assenyalen que “si el posicionament del PP de la Vall d’Albaida és clar i definitiu, el que han de fer els ajuntaments governats pel Partit Popular és demanar formalment l’eixida del Consorci. Arribats a aquest punt hem d’estar tots units i no poden quedar dubtes, per això pensem que és molt important que el PP de la comarca faça aquest pas per fer entendre al Consorci que La Vall d’Albaida ja té un Pla de Minimització per gestionar els seus residus, i no va a tolerar la imposició de fer-nos pagar el doble per la prestació d’un servei amb què ja comptem”, destaquen.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -