19/04/2024 - 19:21
Més

    El PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida informa de les conseqüencies de la nova taxa del fem

    Altres notícies

    El PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida va a iniciar una campanya per informar als veïns i veïnes de la comarca de les conseqüències de la nova taxa del fem imposada pel PP, que doblarà a les famílies la quantitat a pagar en aquest concepte.

    El Portaveu dels socialistes en la Mancomunitat de Municipis, Josep Vicent Ferre, i la representant del partit en la Junta de Govern de l’ens comarcal, Eva Tormo, explicaven hui en roda de premsa que el nou Consorci del Fem impulsat pel Partit Popular aplicarà una taxa pel tractament dels residus que dispara el preu del rebut un 100%. “Haurem de pagar el doble per un servei que ara ens costa la meitat, i el PP, que presideix el nou Consorci responsable del tractament de la brossa i la Mancomunitat de Municipis encara no ens ha explicat per què”, destacava Ferre.

    El Portaveu del PSPV-PSOE en l’ens comarcal recordava que la Mancomunitat, va aprovar en l’any 1999, amb un president socialista, un Pla de Residus que contemplava l’autogestió del fem a la comarca, i des d’aleshores és la pròpia Mancomunitat qui s’encarrega de la recollida i el tractament del fem a la comarca. Cobrant els Ajuntaments una taxa única als veïns per a pagar a la Mancomunitat el servei oferit, taxa que fixa cada municipi i que costa a les famílies entre 50 i 90 euros.

    Ara, el Consorci, creat per la Llei de Residus aprovada pel Partit Popular, s’encarregarà del tractament del fem, imposant obligatòriament una nova taxa anual de 85 euros, aproximadament, per usuari, però sols pel tractament del fem. Josep Vicent Ferre explicava que aquesta taxa començarà a cobrar-se a partir del segon semestre del 2012, i a més, els Ajuntaments hauran de pagar, com fins ara, la recollida del fem, de manera que els veïns i veïnes hauran de pagar 2 taxes: “una al Consorci per un servei que no ha prestat fins ara, i una altra a la Mancomunitat, per la recollida i tractament del fem, amb la qual cosa el preu del fem en tots els pobles serà més del doble, el que considerem que és un abús, i més en els temps que estem vivint”, exposava.

    Eva Tormo recordava per la seua part que “la gent ha de saber que l’únic responsable d’aquesta pujada és El PP, que governa la Generalitat, la Diputació i la Mancomunitat, que presideix el Consorci, i que s’ha negat a respectar el model actual de gestió de residus de La Vall d’Albaida, un model eficient, ecològic i més barat per als veïns i veïnes”, destacava. D’aquesta manera, els socialistes han preparat uns díptics als quals s’informarà a la ciutadania que la gestió del Partit Popular pot dur a què els veïns i veïnes paguen, a partir d’enguany, dos rebuts del fem i que es multiplique el preu, “perquè la gent ha de saber què és el que va a passar i per què”, afegia Eva Tormo. La representant dels socialistes insistia en reclamar “que en el PP no posen per davant els interessos partidistes i deixen a La Vall d’Albaida dur endavant el Pla de Minimització, perquè si no passarem a pagar el doble pel mateix servei”

    Josep Vicent Ferre concloïa puntualitzant que “el Consorci ha començat una campanya a alguns pobles on diuen que no s’està fent res de nou, que simplement el que hi havia en un rebut ara estarà en dos. El que no diuen és que el preu que suposarà això als ciutadans serà el doble, quan a La Vall d’Albaida ja es prestava el servei amb el Pla de Minimització des de fa anys, i per això els socialistes anem a oposar-se i seguirem reivindicant un tractament especial per a la comarca”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -