28/03/2024 - 13:02
Més

    El PSOE de Benigànim acusa al PP de fer unes presupostos per al 2014 d’esquenes a la realitat

    Altres notícies

    El Govern Municipal del PP de Benigànim ha aprovat en solitari uns pressupostos per a 2014 “d’esquenes a la realitat”, que malbaraten els diners, minimitzen la despesa social i ignoren les alternatives plantejades des de l’oposició per promoure l’activitat econòmica a la localitat.

    Així ho ha manifestat des del Grup Socialista el regidor Cristòbal Barceló, qui ha qualificat de “exercici de cinisme” les declaracions fetes al plenari per l’Alcalde, Juan Puchades (PP) respecte als pressupostos: “S’ha de ser molt irresponsable per a dir que estos comptes insisteixen en l’estalvi i la despesa social, quan els fets i les xifres reals demostren tot el contrari”, explicava.

    Els socialistes han explicat que en termes absoluts el municipi té més despeses que en 2013, que es veuen agreujades per l’imperatiu legal de fer front a la sentència de Gerocleop per un total de 550.174’81 euros: “per atendre el manament judicial que condemna a pagar esta quantitat, Puchades ho incorpora com a despesa, i al mateix temps ha posat uns ingressos del mateix import per una venda de terrenys totalment inverosímil, ja que és difícil que aquests terreny es puguen vendre a eixe preu. Damunt quan li preguntem des de la oposició per esta qüestió, s’excusa en informes que ni mostra ni explica.

    Pel que fa a la despesa social, la pràctica totalitat són despeses de personal o de manteniment, “i l’acció social o econòmica es anecdòtica”. Per contra, apunten, “Puchades segueix sense escoltar al poble, immers en una espiral d’impostos i deute desbocat, quan el que hauria de fer es escoltar al poble, que és el que fem els socialistes, i rebaixar l’elevadíssima pressió fiscal que estan patint els veïns”, assenyalen. De fet és incapaç d’explicar que passa amb partides dedicades a la “dona” o als “immigrants” que no es gasten, sent col·lectius afectats per la crisi.

    Cristòbal Barceló explicava en aquest sentit que “tot i la baixada del tipus impositiu de l´IBI del 0’90 al 0’85 pregonada per Puchades, la carrega d´impostos suportada pels veins de Benigànim augmenta en termes absoluts per l´efecte de la pujada del valor cadastral propiciada pel propi Puchades, “la mes alta amb diferencia de tots els pobles de la comarca que van passar la revisió cadastral en 2006”. Els socialistes assenyalen que la baixada de l’IBI “deuria haver estat major” és més, “l’equip de govern no ha tingut en compte les mesures fiscals que els socialistes vam dur a les comissions prèvies al ple, amb les quals intentàvem incorporar les màximes bonificacions possibles a totes les ordenances fiscals, és a dir, mesures que afavorien a les famílies, els comerços i les indústries per incentivar l’activitat econòmica”.

    Barceló, que ha lamentat que les escasses inversions del pressupost siguen únicament en els PPOS anuals i uns nínxols al cementiri. El regidor socialista també ha assenyalat que el pagament del deute en 2014 suposarà 300.693’75 euros de capital i 156.664’29 d’interessos, “és a dir un total de 457.358’26 euros. Les arques municipals hauran de destinar 1.253 euros diaris només per a pagar deute de l’ajuntament, diners que s’hauran de detraure d’altres llocs o seguir augmentant impostos”, adverteix. En definitiva, amb estos pressupostos el Govern del PP a Benigànim “maquilla la realitat” i amb paraules com “pressupostos socials” intenta convèncer als veïns de que pensa en el poble, sent totalment mentida, ja que no escolta als veïns cosa que el grup socialista si fa, portant propostes concretes al Ple, tal com ha fet en la proposta de modificació d’ordenances.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -