23/04/2024 - 11:56
Més

    El PSOE acusa a Filiberto Tortosa de “ser incapaç” de defensar la Mancomunitat de Municipis

    Altres notícies

    El PSPV-PSOE d’Ontinyent ha acusat el President de la Mancomunitat de municipis i regidor del PP Filiberto Tortosa de “ser incapaç” de defensar la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida davant els atacs del seu propi partit.

    Cal destacar que Tortosa guardava absolut silenci al plenari ontinyentí durant el tractament d’una moció del grup Compromís contra  la proposta plantejada pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques de modificació de l’articulat de la Llei 7/1985, reguladora de les bases del règim local.

    Esta proposta de modificació de la llei de bases elimina competències, sobretot als municipis menors de 20.000 habitants, i estableix unes noves normes que poden dur a l’eliminació de les mancomunitats, una mesura que el propi President de la Diputació de València, Alfonso Rus (PP) no veuria amb mals ulls “perquè la Diputació funciona molt bé”, segons manifestava.

    La moció va estar aprovada amb els vots favorables dels socialistes, Compromís i EU, sent Lina Insa qui va prendre la paraula pel PP. Filiberto Tortosa no es va pronunciar en cap moment, tot i que des del grup socialista se li va apel·lar a defensar la Mancomunitat de Municipis que presideix. Tortosa, juntament amb la resta d’edils del PP, va votar en contra de la proposta.

    La portaveu del Grup Municipal Socialista, Rebeca Torró manifestava que “amb el seu silenci en el passat ple, el senyor Filiberto Tortosa es va retratar com a president de la Mancomunitat. No va ser capaç de defensar la mancomunitat que presideix davant els atacs del seu propi partit”.

    La portaveu dels socialistes manifestava que Filiberto Tortosa quan ha tingut l’oportunitat d’elegir entre defensar els interessos dels valldalbaidins o enfrontar-se a Rus i al seu partit “ha preferit escollir posar-se del costat del interessos del qui li paga el sou”. És per això que Rebeca Torró es planteja que “no sé si li tindrem que recordar-li al senyor Tortosa per a què Ontinyent el va elegir com a president de la Mancomunitat, que en cap cas no era per anar en contra de la Mancomunitat,  i molt menys per recolzar a aquells que estan en contra de les comarques”.

    Els socialistes mostraven la seua preocupació “per l’atac que s’esta fent des del Govern Central dirigit PP a l’autonomia de les entitats locals”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -