29/03/2024 - 10:58
Més

    El PP es queda sol a Ontinyent a la defensa al plenari dels retalls socials del Consell

    Altres notícies

    • L’ajuntament demana que es retire el Decret-Llei i recolza les mobilitzacions convocades per tots els sindicats
    • Els populars foren també els únics en oposar-se a que la ciutat siga “zona lliure de transgènics”

    Tots els grups polítics presents al plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent, a excepció del Partit Popular, mostraven ahir el seu desacord amb les retallades en serveis públics per als valencians decretades per la Generalitat Valenciana el passat 5 de gener. El debat al voltant d’estos retalls protagonitzava la sessió plenària que tenia lloc ahir dijous a la sala consistorial, que aprovava la totalitat dels 11 punts inclosos en l’ordre del dia.

    En la moció contra les retallades, a més de la retirada del Decret-Llei i la dimisió del Conseller Vela com a responsable de l’elaboració dels pressupostos a les últimes legislatures, es mostra un recolzament manifest a totes les mobilitzacions que es convoquen estos dies des dels sindicats en defensa dels serveis públics. Des del grup d’EU, que presentava la moció, el seu portaveu Manuel Ruiz insistia en que els retalls empobreixen la capacitat adquisitiva dels ciutadans, i “des de l’Ajuntament li hem de dir a la Generalitat que eixe no es el camí”. Des del PP, el regidor Filiberto Tortosa assegurava que “el decret naix duna situació excepcional, amb mesures transitòries, que des del PP es considera necessàries i imprescindibles”.

    El portaveu de Compromís, Josep Francés, per la seua banda, apuntava que “abans de retallar en serveis socials, es devia haver acabat amb el balafiament que s’ha vist en qüestions com l’aeroport de Castelló, la Fòrmula 1, o la resta de grans projectes als quals s’han gastat els diners de tots”; i la portaveu del grup socialista, Rebeca Torró, lamentava que després de 16 anys als quals el PP “ha quebrat la Generalitat generant un deute superior als 60.000 milions d’euros; s’ha fundit la Televisió Valenciana i han jugat al Monopoli amb la CAM i Bancaixa fins arruinarles”, ara “les primeres retallades han atacat allò més fàcil, els salaris d’aquells que tenen més a mà i els serveis públics”.

    L’altre punt que va motivar major debat va ser la moció presentada per Compromís per la qual es demanava declarar Ontinyent com a “zona lliure de transgènics”, la qual cosa suposarà l‘eliminació d’estos productes als establiments depenents de l’ajuntament, la creació d’un segell distintiu local o el foment d’un banc de llavors autòctones, entre altres mesures. De nou el PP va ser l’únic en oposar-se a esta declaració, que va comptar amb els vots favorables del PSOE, COMPROMÍS i EU.

    El PP es va abstenir en els punts referits a la rescissió dle conveni per a l’explotació de l’ecoparc d’Ontinyent i la rectificació de l’Inventari de Bens i Drets de l’Ajuntament d’Ontinyent, aprovant-se per unanimitat la resta de temes.

    Entre estos punts que van comptar amb l’acord de tots van estar tres referits a l’aprovació definitiva de diversos Plans Parcials urbanístics, la designació dels representants designats per l’Ajuntament per al Consell Municipal de Benestar Social o el conveni signat amb la mercantil Gar-gon 99, SL sobre cessió en ús de terrenys per a fer un aparcament provisional junt a la piscina coberta, conveni pel qual es va fer un agraïment públic a l’empresa. Així mateix, es va informar de la xifra oficial de població d’Ontinyent a data d’1 de gener de 2011, que era de 37.606 habitants.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El pròxim cap de setmana es celebrarà l’ajornat Ontinyent Medieval amb el Mig Any Fester

    El pregó d’Estefania Conejero donarà pas a un cap de setmana on es comptarà amb més de mig centenar de llocs de venda i més d’una dotzena d’actuacions teatrals i espectacles de carrer
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -