29/03/2024 - 8:47
Més

    El ple d’Ontinyent aprova la gestió municipal del bus urbà

    Altres notícies

    El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat la proposta del Govern Municipal de què el consistori assumisca la gestió directa de l’autobús urbà per tal de fer-ho gratuït des del proper 1 de gener. La proposta exposada per la regidora de Transport, Inma Ibáñez, contempla que, en finalitzar el proper 31 de desembre el contracte en vigor amb l’empresa que presta el servei, aquest es liquide i passe a assumir la gestió l’Ajuntament, cosa que permetrà que amb l’arribada de 2020 tota la ciutadania puga fer ús lliure del transport públic sense necessitat de cap pagament ni targeta. La proposta eixia endavant amb els vots favorables dels regidors i regidores de La Vall Ens Uneix i l’abstenció de PP i Compromís.

    Tal com va explicar l’alcalde, Jorge Rodríguez, durant la sessió, aquest canvi arriba després que quedara desert dues voltes el concurs per la prestació del servei, a l’igual que va passar en altres municipis com per exemple Xàtiva. “El contracte no es trenca, sinó què acaba, i dins d’això busquem les millors opcions”, explicava. Així, en acabar el contracte, i a l’igual que passaria en la mateixa situació davant la finalització d’altre servei, es subroga l’equipament amb què es ve prestant el servei (2 autobusos) i també el personal, dos conductors que passen a ser personal laboral no funcionarial.

    Cal recordar que l’alcalde explicava esta mateixa setmana que el canvi serà a mode de prova per constatar quin és el millor model de gestió abans d’implantar la línia 2 testant la gestió directa per comprovar si va a ser millor licitar l’adquisició d’autobusos d’emissions zero o licitar la prestació de tot el servei. Així, una vegada testat, es podrà implantar la línia 2, que millorarà les comunicacions amb els instituts, l’estació de ferrocarril, el cementeri i el nou hospital.

    La regidora de Transport Públic, Inma Ibáñez, incidia en què “promoure la utilització del transport públic enlloc dels vehicles privats, encara que per ara no siguen elèctrics, afavoreix la reducció de les emissions de contaminants. A més donem suport econòmic a les persones usuàries, entre elles gent gran, a la que facilitem l’ús del transport públic en evitar la necessitat de targetes o documents”.

    Ibáñez agraïa també el suport rebut per part de la ciutadania, i que inclou col·lectius vinculats a la Sostenibilitat com Ontinyent en Bici, qui a través de les seues xarxes socials ha donat l’enhorabona a l’Ajuntament “per aquesta magnifica iniciativa per fer més net l’aire que respirem i apostar per una mobilitat sostenible” (sic).

    Cal recordar també que la novetat del transport gratuït s’aparellarà a la realització de diverses millores en la prestació del servei: es millorarà l’estat de les marquesines i s’ampliarà el seu número; es col·locaran plànols del recorregut on constaran els horaris; es repintaran les parades i es modificarà el recorregut per fer més curt el temps del trajecte entre parades. 

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -