20/04/2024 - 5:19
Més

    El Ple d’Albaida aprova aquest dijous un Pla d’Igualtat de Gènere pioner a la comarca

    Altres notícies

    El ple municipal d’Albaida aprovarà aquest dijous el que serà el primer Pla d’Igualtat de Gènere d’un ajuntament a la comarca de Vall d’Albaida. Les tasques d’elaboració del Pla han estat coordinades per la regidora d’Igualtat del municipi, la socialista Eva Tormo, qui ha destacat que el document que ara s’aprova, “feia falta, i no va a ser un llibret decoratiu sinó un autèntic quadern de treball, fruit d’una altíssima participació que hem d’agrair. Hem fet desenes de reunions, enquestes i tallers, tot aquest procés que ara culmina només tenia sentit si la ciutadania s’involucrava, i puc dir molt satisfeta que veïnes, veïns, entitats i associacions han estat per damunt dels colors polítics i s’han bolcat amb la idea. Ha estat un èxit d’aplicació de la Democràcia Participativa”, destacava.

    La creació del Pla ha estat aparellada a la del Consell de Dones, òrgan aprovat per el ple el passat mes de juliol que dona cabuda a col•lectius, socials, educatius, sindicals, polítics i ciutadans a nivell particular amb la filosofia d’actuar com a comissió consultiva i garant del compliment dels aspectes reflectits en el Pla, un Consell que, de fet, es reunirà la propera setmana per començar a treballar en la implantació del document.

    Eva Tormo explicava que el Pla “és un pla obert, que es podrà implementar i modificar, i que desitjariem que algun dia fins i tot deixara de ser necessari perquè deixe d’existir la bretxa salarial, el repartiment desigual de responsabilitats, la violència de gènere i tants indicadors que demostren que encara ens queda molt per fer en matèria d’Igualtat”.

    El Pla ha estat elaborat comptant amb l’assessorament de l’empresa Crea360, amb experiència en la elaboració de plans en altres localitats i administracions, un treball que entre juny i novembre de l’any passat va incloure tallers amb funcionaris municipals, partits polítics, sindicats, empresaris, comerciants, Ampes, associacions esportives, alumnes d’ESO, associacions i el propi Consell de Dones. Els tallers comptaven amb panells oberts on els i les assistents podien exposar tota mena d’aspectes i propostes, i omplien diverses enquestes on es valorava el coneixement adquirit sobre la realitat de la igualtat de gènere i les conductes relacionades.

    Després d’analitzar els resultats obtinguts en el procés, i d’acord amb les normatives vigents en igualtat, s’ha proposat una estructura dividida en 6 àrees d’actuació: sensibilització i transversalitat; educació i formació; ocupació i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; promoció de la qualitat de vida i la salut; prevenció i eradicació de la violència de gènere; i medi ambient, urbanisme i transport. El Pla va estar presentat al Consell de Dones el passat 15 de gener, i amb la seua ratificació al plenari d’aquest dijous passarà a entrar en funcionament de manera immediata.

    Eva Tormo afegia que “aplicar el pla de manera efectiva és un repte que afrontem ara amb la màxima il•lusió, perquè si el treball per donar a llum aquest pla ha estat per a Albaida com el fruit d’un meravellós embaràs, veure’l créixer i avançar va a ser realment fantàstic”, concloïa la regidora.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -