28/03/2024 - 19:14
Més

    El Pacte per la Sanitat convidarà als 18 alcaldes dels pobles que atendrà l’Hospital d’Ontinyent i a noves entitats

    Altres notícies

    PSPV, COMPROMÍS i EU han valorat positivament “el clima de cooperació de totes les entitats i partits presents en la reunió” i han anunciat que “convidaran als alcaldes i alcaldesses dels 18 municipis que atendrà el nou Hospital d’Ontinyent, així com a noves associacions i sindicats, per tal de  sumar al projecte a totes les veus possibles en el camí de donar resposta als reptes sociosanitaris de la Vall d’Albaida”.

    Ahir dilluns, a les 19:00 hores, arrancava la primera reunió del Pacte per la Sanitat convocat pel Partit Socialista, Compromís i Esquerra Unida, a través d’una videoconferència. La trobada, que va tindre una durada d’uns 90 minuts, va comptar amb la participació de les tres formacions polítiques impulsores del Pacte, els partits polítics Podem i Ciudadanos, les Associacions veïnals del Barri del Llombo i el Barri del Poble Nou, els sindicats UGT i CCOO, les entitats ADIEM, AMO i  Coordinadora de Pensionistes de la Vall d’Albaida.

    La reunió es va iniciar amb una introducció realitzada per Nico Calabuig en representació de Compromís, Patri Folgueras en representació del Partit Socialista i Jordi S. Vicente en representació d’Esquerra Unida, en aquest ordre d’intervencions. Tot seguit, es va donar la paraula a totes i cadascuna de les persones presents, per tal d’expressar el posicionament de l’entitat o partit al qual representaven, així com comentar aspectes relacionats amb els objectius i reptes que el Pacte hauria d’afrontar.

    Cada entitat, partit o associació veïnal va apuntar diverses qüestions, algunes de les quals van ser comunes en la majoria d’intervencions, com la necessitat de dotar al Pacte d’una visió comarcal, la importància d’obrir-lo a totes les veus possibles, sumant als partits polítics i entitats que no estaven presents encara, així com materialitzar una invitació formal a participar a l’àmbit institucional, representat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i els Ajuntaments dels 18 municipis que atendrà el nou Hospital.

    Per aquest motiu, una de les principals decisions preses en la reunió és que es convocarà als alcaldes i alcaldesses d’Ontinyent, Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Bèlgida, Atzeneta d’Albaida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, El Palomar i Fontanars dels Alforins, que són els municipis adscrits al nou Hospital per a tots els serveis, així com als màxims representants d’Alfarrasí, Benissuera, Guadasséquies, L’Olleria, Montaverner i Sempere, que també seran atesos a Ontinyent per a determinades especialitats.

    Així mateix, la invitació a unir-se al Pacte es farà extensiva a totes les entitats i associacions de nova creació en l’àmbit sociosanitari d’Ontinyent i la Vall d’Albaida, així com aquelles que ja existiren en els inicis del Pacte però encara no formaren part d’aquest, per qualsevol motiu.

    Els tres partits polítics impulsors del Pacte han fet balanç positiu de la trobada d’ahir. Així, han assenyalat que “la primera presa de contacte va ser molt interessant, i va posar sobre la taula diversos reptes amb un gran pes per al futur sociosanitari de la nostra zona. Entre ells trobem la reivindicació de diverses especialitats, l’impuls de l’atenció primària o l’obertura del debat sobre els usos de les actuals instal·lacions hospitalàries d’Ontinyent en el futur. Així mateix, sobre el pacte en si, cal continuar sumant entitats, partits i institucions, per a aconseguir un espai cohesionat, fort, que siga exemple de diàleg entre les institucions, la política i el teixit social i associatiu”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -