18/04/2024 - 7:36
Més

    El GPM EU d’Ontinyent ha registrat 3 mocions aquesta setmana

    Altres notícies

    El GPM EU d’Ontinyent va registrar el passat 27 de Desembre tres mocions per obrir un debat al Ple de l’Ajuntament al voltant de tres qüestions molt diverses.

    La primera moció fa referència al “Valle de los caídos” i a l’exhumació de les restes mortals del dictador Franco, tal i com recomana una Comissió d’experts del Govern en funcions.  A més d’una Reforma de la Llei de la Memòria històrica , la moció apunta cap a la voluntat de convertir el Valle de los Caídos en un memorial sobre la guerra civil i no pas en un mausoleu  al dictador responsable de la mort de més de 150.000 persones. El Valle de los Caídos ha de ser un lloc on catòlics i no catòlics puguen anar a visitar les víctimes de la Dictadura, i deixar de ser un lloc on la creu del nacional- catolicisme i l’església governen.

    L’altra moció fa referència a la qüestió de la implantació a Espanya dels minijob, postura defensada pels membres de la patronal i que vulnera el dret dels treballadors que amb aquestes mesures sols guanyaran en precarietat i flexibilització laboral. L’intent de la patronal apunta a una davallada de salaris per tal de segons ells augmentar la competitivitat de l’economia. Aquesta mesura seria lamentable per a l’economia del nostre país la qual necessita generar ocupació de qualitat i augmentar la capacitat de consum gràcies a l’augment dels salaris. Les polítiques de disminució salarial són polítiques de control contra la classe obrera i les PYMES, les quals queden sotmeses al poder desmesurat de grans empreses i bancs. Això augmentaria la bretxa social i generaria una política de distribució de la riquesa desigual i despietada .

    La tercera moció manifesta el rebuig del nostre grup polític a la proposta de la Generalitat que pretén posar sòl públic municipal d’ús escolar a disposició d’empreses privades amb el pagament d’un cànon per a la cessió de terrenys públics. Sembla que la Generalitat continua lapidant i empobrint l’escola pública( la de tots), per tal de garantir i perpetuar els beneficis d’uns quants, pagant aquestos privilegis amb fons públics. A més aquestes polítiques atempten contra l’article 27 de la Constitució Espanyola on es parla de “Els poders públics garanteixen el dret de tots a l’educació, mitjançant una programació general de l’ensenyament, amb participació efectiva de tots els sectors afectats i la creació de centres docents”. En els darrers anys hem estat observant la degradació a la que ha estat sotmesa l’escola de tots i totes , l’escola pública. Mentre es cedeixen terrenys per construir amb diners de tots centres concertats, els nens i nenes de la pública fan classes als barracons . La defensa de tots i totes per allò que és de tots ha de ser contundent.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -