29/03/2024 - 12:15
Més

    El Consell i ajuntaments exigeixen a Foment la modernització de la línia Xàtiva-Alcoi

    Altres notícies

    La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha mostrat el total suport del Consell per a exigir al Govern central l’adequació i modernització de la línia de ferrocarril Xàtiva-Alcoi que és competència exclusiva de l’Estat. Així s’ha manifestat durant la reunió que ha mantingut amb els alcaldes d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, Xàtiva, Roger Cerdà, i Alcoi, Toni Francés.

    En aquesta reunió, la consellera ha recordat que aquesta línia és competència exclusiva de l’Estat i ha compartit amb els representants municipals la seua “inquietud i la preocupació” sobre l’estat d’aquesta línia. Al seu judici, és “necessari que el Govern central es comprometa en la millora d’aquesta infraestructura i pressuposte les inversions adequades”.

    Tant María José Salvador com els alcaldes, han coincidit que l’abandó i la gran deterioració que pateix la línia no es correspon en absolut amb la importància que té per a la vertebració del territori i la connectivitat de les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Vall d’Albaida i la Costanera.

    Per açò, ha recordat que la Generalitat ja ha reclamat al Ministeri de Foment la revisió del protocol que es va signar en 2009 i que ha sigut reiteradament incomplit pel govern central. “És necessari redefinir el full de ruta d’aquesta infraestructura que és d’exclusiva competència de l’Estat i adequar-la a l’escenari actual”, ha indicat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -