ua 2018
Home > Política > El Consell i ajuntaments exigeixen a Foment la modernització de la línia Xàtiva-Alcoi

El Consell i ajuntaments exigeixen a Foment la modernització de la línia Xàtiva-Alcoi

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha mostrat el total suport del Consell per a exigir al Govern central l’adequació i modernització de la línia de ferrocarril Xàtiva-Alcoi que és competència exclusiva de l’Estat. Així s’ha manifestat durant la reunió que ha mantingut amb els alcaldes d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, Xàtiva, Roger Cerdà, i Alcoi, Toni Francés.

En aquesta reunió, la consellera ha recordat que aquesta línia és competència exclusiva de l’Estat i ha compartit amb els representants municipals la seua “inquietud i la preocupació” sobre l’estat d’aquesta línia. Al seu judici, és “necessari que el Govern central es comprometa en la millora d’aquesta infraestructura i pressuposte les inversions adequades”.

Tant María José Salvador com els alcaldes, han coincidit que l’abandó i la gran deterioració que pateix la línia no es correspon en absolut amb la importància que té per a la vertebració del territori i la connectivitat de les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Vall d’Albaida i la Costanera.

Per açò, ha recordat que la Generalitat ja ha reclamat al Ministeri de Foment la revisió del protocol que es va signar en 2009 i que ha sigut reiteradament incomplit pel govern central. “És necessari redefinir el full de ruta d’aquesta infraestructura que és d’exclusiva competència de l’Estat i adequar-la a l’escenari actual”, ha indicat.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ciutadans proposa canviar d’ubicació la Fira de Tendes, Tapes i Rock

El portaveu assenyala que han hagut queixes d'alguns veïns