29/03/2024 - 10:08
Més

    El Consell de Ciutat tria les 10 inversions finalistes de “Ontinyent Participa”

    Altres notícies

    El Consell de Ciutat d’Ontinyent triava ahir les 10 inversions finalistes de “Ontinyent Participa”, el procés de priorització de projectes posat en marxa pel Govern d’Ontinyent perquè els veïns triar les obres a d’executar amb 375.000 euros de la partida d’inversions d’enguany.

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que compareixia hui davant els mitjans junt al regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, i la regidora de Ciutadania, Paula García, explicava que d’entre les 114 propostes considerades factibles per l’Oficina Tècnica, el Consell de Ciutat ha triat els Camins escolars segurs al col•legi Bonavista (68.000 euros); la rotonda d’accés al pont de Sant Vicent des de l’Avinguda del Tèxtil (165.000); l’habilitació d’una àrea recreativa a Fuset (180.000); l’urbanització de la zona compresa entre el centre de salut, el centre d’AFAO i l’avinguda Cristòfol Colom de Sant Rafel (187.500); o l’adequació de les voreres del carrer Músic Úbeda per evitar relliscades (25.000 euros).

    El decàleg es completa amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques a les voreres del barri de Sant Rafel (187.500 euros); la rehabilitació del solar de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado per a zona recreativa (187.500); la restauració de la Casa Gamellons i el desenvolupament d’un projecte d’interpretació ambiental (187.500); la restauració i conservació de la senda dels Enginyers (23.000) i la creació d’una vorera al camí vell de l’Estació (30.000 euros).

    D’aquest llistat, del que hi haurà detalls a la pàgina www.ontinyentparticipa.com, el ciutadans d’Ontinyent majors de 16 podran votar del 9 al 13 de febrer per internet o en espais públics les 3 propostes que consideren més prioritàries per a la ciutat, de les quals s’executarà la quantitat que tinga cabuda al pressupost fixat.

    L’alcalde destacava la voluntat de millorar el procés respecte a la primera edició que va tenir lloc l’any passat, i en aquest sentit explicava que si en 2014 es van votar 5 propostes presentades pel govern i altres 5 pels ciutadans, enguany les 10 propostes finalistes han estat triades pel Consell de Ciutat, on a més a més els representants polítics van declinar exercir el seu dret a vot.

    En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, donava detalls d’altra de les novetats d’enguany: el proper dilluns 9 de febrer, a partir de les 19:30 hores al CIM de Sant Rafel, els proponents dels projectes podran exposar-los públicament, per tal de millorar la informació pública en el procés. Gilabert posava de relleu la participació al Consell de Ciutat dels representants dels diferents consells sectorials que prèviament van debatre sobre el procés, en una mostra de “participació representativa” tan important com la “participació directa” dels ciutadans que ara podran exercir el seu dret al vot.

    Finalment, la regidora de Ciutadania, Paula García, explicava que altra novetat va a l’organització d’una campanya d’animació al vot, que aprofitarà el personal del Pla Jove, i que recorrerà diversos espais per animar a la gent a votar, com ara el mercat de dilluns, els instituts de secundària o les aules del Campus de la Universitat de València a Ontinyent. El sistema informàtic per a la votació telemàtica estarà operatiu des de la mateixa mitjanit de diumenge 8 a dilluns 9 de febrer, podent votar-se també presencialment en 9 espais (l’any passat eren 5): l’Ajuntament; el Centre Cívic del Llombo; el Teatre Echegaray; el Punt de Lectura de Sant Rafel; l’Epa Sant Carles; el CIM; el CEAM; i el Llar del Jubilat Caixa Ontinyent.

    Tant l’alcalde com els regidors animaven a la ciutadania a participar del procés i aprofitar la possibilitat de triar de manera directa quines inversions volen que l’Ajuntament execute a la ciutat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El pròxim cap de setmana es celebrarà l’ajornat Ontinyent Medieval amb el Mig Any Fester

    El pregó d’Estefania Conejero donarà pas a un cap de setmana on es comptarà amb més de mig centenar de llocs de venda i més d’una dotzena d’actuacions teatrals i espectacles de carrer
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -