25/04/2024 - 17:09
Més

    d’Albaida executa la proposta de peatonalització de la Plaça de la Vila

    Altres notícies

    A la sessió plenària celebrada el 27 de novembre de 2003, fa quasi 12 anys, el plenari de l’Ajuntament d’Albaida va aprovar per unanimitat la proposta relativa a la peatonalització de la Plaça de la Vila o del Pintor Segrelles.

    A les eleccions del 2003, els 3 partits que mesos més tard conformaren el ple de l’Ajuntament d’Albaida: Partit Popular, PSPV-PSOE i Bloc Nacionalista Valencià (hui Bloc-Compromís), portaven en els seus respectius programes electorals la peatonalització de la Plaça de la Vila.

    Aquest 2015, l’Ajuntament d’Albaida ha volgut portar a terme aquesta proposta. Esdevindrà possible degut a la subvenció derivada del Pla d’Actuacions Programades concedida per la Diputació de València, que permetrà l’acondicionament del paviment que es troba en mal estat a la Plaça de la Vila i a la Plaça Major, amb una quantia de 40.000 euros.

    L’actuació està dirigida a senyalitzar oportunament l’accès a la Plaça de la Vila, on no es podrà aparcar en la franja horària compresa entre les 9 del matí i les 7 de la vesprada. A més a més, desprès de l’actuació duta a terme, també es limitarà l’aparcament en la façana del Palau dels Mila i Aragó. Amb tot açò, no es limita el trànsit rodat a la Plaça Major, sino que s’actua parcialment (les zones estan senyalitzades amb color roig al plànol que s’adjunta).

    L’Alcalde d’Albaida, Josep A. Albert, i el Regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Josep Penadés, es van reunir la setmana passada amb els veïns del centre històric per a informar-los de la proposta, amb el compromís d’adequar, com a zones d’aparcament, els espais situats al projecte conegut com “Albaida Humida”.

    En paraules de l’Alcalde de la ciutat d’Albaida, Josep A. Albert, “aquestes obres responen a la creació d’una àrea peatonal al centre històric de la nostra ciutat per preservar el nostre patrimoni. Precisament, l’Ajuntament d’Albaida ha demanat una nova ajuda de l’1% Cultural al Ministeri de Cultura per a finalitzar l’actuació al Palau dels Milà i Aragó. Amb la rehabilitació de la Torre de Llevant, tots els albaidins i albaidines ens congratularem de veure finalitzades les obres de l’edifici més emblemàtic de la nostra ciutat”.

    Per últim, el Regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Josep Penadés, ha assenyalat que “aquesta actuació significa un pas per a potenciar Albaida a nivell turístic, creant una àrea peatonal que ajudarà a la protecció del centre històric de la ciutat”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent Destaca a Nivell Nacional amb el seu Projecte d’Àlbum de Cromos de Dones Esportistes

    L'ajuntament d'Ontinyent ha estat premiat amb el "Esport i Ciutadania" per la seua iniciativa innovadora amb l'àlbum de cromos de dones esportistes, destacant l'esport femení i la inclusió social.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -