19/03/2024 - 11:48
Més

    Cs Ontinyent proposa que els vehicles menys contaminants no paguen la zona blava

    Altres notícies

    El portaveu de Ciutadans (Cs) d’Ontinyent, Juan Revert va presentar, el pasat mes de març, una moció per al seu debat en el Ple municipal per a que els vehicles menys contaminants no paguen la zona blava del municipi.

    Revert ha explicat que “esta proposta ja es va presentar al novembre de 2016 com a aportació a les ordenances de 2017 pel nostre representant en el Comité Econòmic i Social, CES, on va obtindre un suport unànime”.

    “Ara la presentem en forma de moció i esperem que tinga el suport del govern municipal ja que l’objectiu d’aquesta moció no és altre que accelerar la tendencia de canvi dels consumidors cap a vehicles lliures d’emissions i garantisquen un futur sostenible amb el medi ambient.”. En este sentit ha manifestat que “les administracions devem incentivar la compra de cotxes elèctrics per a fomentar un tipus de transport net i sostenible”.

    La DGT ja ha realitzat la classificació dels vehicles en funció dels nivells de contaminació que emeten, per aixó el regidor de Cs ha considerat que “és el moment per a que els cotxes que disposen del distintiu més alt en materia de respecte al medi ambient, aquells lliures d’emissions, estiguen exempts de pagar qualsevol tipus de zona blava o zona de residents de què disponse l’Ajuntament sempre respectant els criteris de mobilitat establits com no estacionar més de dos hores en el mateix lloc”

    Així, ha assenyalat Revert, “els vehicles elèctrics podran aparcar gratuïtament ja que ni contaminen ni generen pràcticament soroll acústic. “A més, els possibles compradors veuran un avantatge més a l’hora de decidir-se entre un vehicle convencional o un cotxe respectuós amb el medi ambient”.

    Una vegada aprovada la moció, el regidor de Cs ha propossat que “s’inicie una campanya per a informar de la posada en marxa d’aquesta proposta a la població”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -