19/03/2024 - 9:57
Més

    Compromís per Ontinyent treu força en la presentació de la seua candidatura

    Altres notícies

    Aquest dijous, Compromís per Ontinyent es vestia de llarg per a la presentació de la seua candidatura a les eleccions municipals del 26 de maig. El Palau de la Vila era l’escenari escollit per a presentar les 28 persones que formaran la llista, que encapçalarà Nicolau Calabuig, davant d’un significatiu grup de representants de les diferents associacions veïnals, econòmiques, culturals i esportives de la ciutat. L’acte ha comptat amb la presència de Dolors Pérez i Jesús Pla, candidats al Senat i les Corts per part de la coalició valencianista.

    L’encarregada d’obrir l’acte era la mestra Mara Vicent, qui presentava a les persones protagonistes dels parlaments. En primer lloc, la número dos de la llista, Paloma Alberola, posava  en valor el tret diferenciador de Compromís per Ontinyent d’obrir el procés de primàries a la ciutadania, fet que evidencia la voluntat de treballar incansablement “posant a les persones al centre”. Alberola també destacava el perfil heterogeni i preparat de la llista que es presentava esta vesprada la qual conforma, segons les seues paraules, un gran equip que aglutina “renovació, impuls i continuïtat” en el que s’han volgut incloure persones independents que per tal d’ampliar la perspectiva amb la que es treballa per la ciutat.

    Precisament, Helena Gandia, un dels perfils independents que formen la candidatura, posava en relleu durant el seu parlament la importància d’incorporar a la candidatura persones provinents de diferents àmbits, connectades a la realitat social, cultural i empresarial d’Ontinyent, que s’han decidit a pegar el pas endavant i sumar-se a “l’il·lusionant” projecte de Compromís amb l’única voluntat de “treballar per a les persones i pel seu benestar”.

    Després de les intervencions de Dolors Pérez i Jesús Pla, que han fet un repàs de la gestió de Compromís a nivell estatal i autonòmic, ha arribat el torn del candidat a l’alcaldia per Compromís, Nico Calabuig. Amb un discurs emotiu i potent, ha anunciat quines seran els tres pilars fonamentals sobre els quals pivotarà l’acció de govern de Compromís: “generar les condicions favorables per crear treball, enfortir les polítiques d’inclusió social i implementar un urbanisme més participatiu, sostenible i respectuós amb el nostre patrimoni” tot basant-se, segons ha deixat palès diverses vegades, posant en el centre a les persones.

    Calabuig ha destacat que res d’este projecte seria possible “sense les persones que posaran cara, ulls, cap, mans i cor a la candidatura que presentarem a les eleccions municipals del 26 de maig”. Per a l’alcaldable, la de Compromís per Ontinyent, representa una llista heterogènia, renovada, amb cares independents però també amb cares conegudes del partit, “gent amb vocació de servei públic, conscient del sentit de la política com a eina per millorar la vida de totes les persones, especialment de les més vulnerables. El millor equip encapçalat per persones joves però experimentades”, ha remarcat.

    Per finalitzar, Nico Calabuig presentava , una a una a les persones que formen part de la llista de la coalició per a les eleccions municipals. Tot un seguit de perfils diversos, amb diferents graus de formació i experiència, que han anat posant-se darrere del candidat qui ha tancat l’acte remarcant la voluntat, ferma i decidida, que té Compromís d’impulsar un Ontinyent millor per a totes i tots.

    D’aquesta manera Compromís per Ontinyent ha donat a conèixer la seua llista completa per a les eleccions municipals del 26 de maig.

    Una llista que encapçala Nico Calabuig, graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública, estudiant del màster de professorat d’ESO i FP, músic i membre de la Comparsa de Llauradors.

    En el número 2, Paloma Alberola, professora d’anglès, secretària local del BLOC-Compromís, activista feminista i de la joventut.

    En el número 3, Natxo Mollà, Educador Social, ex-president del CLJO i del Consell Valencià de la Joventut.

    En el número 4, Miquel Àngel Múrcia, Doctor cum laude en Història, professor Superior de Composició i amant del patrimoni local.

    En el número 5, Mari Àngels Moreno, llicenciada en Filosofia i professora de promoció de la igualtat de gènere.

    En el número 6, Maria Valls, periodista i historiadora.

    En el número 7, Pep Alfonso, actual secretari del grup municipal Compromís.

    En el número 8, Gonzalo Borredà, estudiant de Psicologia, esportista i membre del CLJO.

    En el número 9, Sara Alberca, treballadora en el sector del comerç.

    En el número 10, Helena Gandia, comare de l’Hospital d’Ontinyent i candidata independent.

    En el número 11, Sergi Sempere, geògraf i activista per la llengua.

    En el número 12, Tono Calabuig, biotecnòleg, investigador pre-doctoral en la UPV i músic.

    En el número 13, Alina-Gabriela Rogoveanu, auxiliar d’infermeria, promotora d’igualtat i candidata independent.

    En el número 14, Josep Manuel Andrés, mestre, ex-director del CEIP Martínez Valls i president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià.

    En el número 15, Isabel Casanova, llicenciada en Dret, professional de l’assessorament laboral.

    En el número 16, Javier Ferri, enginyer Agroalimentari i Agroambiental, esportista, activista ecologista i candidat independent.

    Des de Compromís apuntaven que la llista també compta amb “una bona mostra de la veu de l’experiència”. En paraules del candidat a l’alcaldia, “nosaltres sols som la flor que naix de la llavor que ells i elles varen sembrar. Gràcies a esta gent i molta més que no cabia en la llista s’ha mantés la flama del nostre projecte encesa, i ara els agafem el relleu amb energia renovada.”

    En eixe sentit, en els llocs 17 al 20 de la llista es troben Maru Micó, Emília Tortosa, Joan Cambra i Sílvia Ureña, i finalment tanca la candidatura simbòlicament l’ex-alcalde d’Ontinyent, Rafael Portero.

    Finalment Compromís també donava a conèixer les huit persones suplents: Josep Francés, Pepe Pla, Oti Barberà, Reme Penadés, Remei Espí, Miquel Vanyó i José Manuel Torró.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -