28/03/2024 - 17:44
Més

    Compromís per Ontinyent s’oposa al canvi de data de la festivitat del 9 d’Octubre

    Altres notícies

    El 9 d’Octubre els valencians i les valencianes celebrem la nostra Diada Nacional; es commemora l’entrada a la Ciutat de València del Rei Jaume I, a l’any 1238, data que es pren com a punt de partida històric del Regne de València i, per tant, del poble valencià.

    Malgrat el simbolisme d’aquesta data i la importància de la seua reivindicació per a la identitat dels valencians i les valencianes, des del Consell s’ha decidit eliminar-la com a dia festiu, amb l’excusa de passar-la al dilluns més proper per motius econòmics i turístics. Aquest argument, però, no se sosté: només dues festivitats a l’any són de competència autonòmica, de manera que la incidència seria mínima; i, per si fóra poc, el Consell ha fet marxa enrere ja en l’eliminació de la festivitat de Sant Josep, davant del rebuig de diferents col·lectius festers d’arreu del País Valencià.

    Finalment, doncs, i si res no canvia, l’única festivitat afectada seria precisament la nostra Diada, de manera que es donaria el fet insòlit que l’autogovern valencià faria marxa enrere en la recuperació de símbols col·lectius que, com el 9 d’octubre, s’havien anat consolidant precisament a partir de la recuperació de l’autogovern.

    Des de Compromís sempre hem apostat per reforçar els símbols que ens uneixen com a valencians, i és indiscutible que el 9 d’octubre n’és un dels principals.

    En paraules de Josep Francés, portaveu de Compromis per Ontinyent i primer tinent d’alcalde:”considerem inacceptable, doncs, desfer el camí ja fet pel que fa a la recuperació d’aquests símbols, i considerem inacceptable, també, i tot justificant-ho amb preteses raons econòmiques, convertir la nostra Diada Nacional en, simplement, un cap de setmana llarg”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -