23/04/2024 - 22:09
Més

    Compromís per Ontinyent s’absté en la proposta de pressupost per al 2017

    Altres notícies

    Compromís per Ontinyent ha emés una nota de premsa on explica la seua postura d’abstenció respecte al Pressupost General del 2017 de l’Ajuntament d’Ontinyent:

    No ens cansarem de dir-ho: farem una oposició constructiva i crítica quan calga.

    La proposta de pressupost presentat per l’equip de govern augmenta en un 33% les d’inversions respecte del de 2016 gràcies als 2’1 milions d’euros d’ajudes de Diputació i de la Generalitat. El Pacte del Botànic funciona. Com diem sempre, “les persones primer” i això es tradueix en part donant aquest suport als governs locals, l’administració més propera a les persones. Per això, valorem que es mantinguen les ajudes directament relaciones al suport a les persones (hauria estat millor si les hagueren augmentat) i les inversions que es concreten.

    Segueixen congelades les taxes i els impostos, com ho estan des de 2013, i el deute municipal es reduirà en 200.000 euros (al llarg de la legislatura passada en què la regidoria d’hisenda era gestionada per Compromís, es van reduir 8’8 milions d’euros de deute; ja que l’equip de govern compara quan li interessa les dades de 2011 amb les d’ara, que compare això també. Per cert, som ben conscients que aquesta reducció no va ser “mèrit” d’una sola persona, com tampoc ho són les ajudes que venen de Diputació, on cogovernem Compromís i PSOE).

    En termes generals, compartim la proposta, encara que pensàvem que al nostre entendre es podia millorar. Per això, vam presentar tres esmenes.

    La partida d’Ontinyent Participa al 2014 va ser de 350.000€, al 2015 de 375.000€, al 2016 de 425.000€ (es va augmentar en 25.000€ per una esmena de Compromís) iaquest any, la partida es mantenia. Som ferms defensors del programa Ontinyent Participaperquè creiem en els pressupostos participatius, així que vam presentar una esmena per a incrementar la partida fins a arribar als 500.000€ i acostar-se, almenys, al 10% del total d’inversions reals (5’3 milions d’euros).

    També valorem positivament que s’acceptara l’esmena de tindre en compte el programari lliure en la despesa de material informàtic que es preveu al pressupost. L’ajuntament ha de ser exemple per a la ciutadania en l’ús del programari lliure, com ja vam defensar en la moció que vam presentar i que va ser admesa per unanimitat el passat mes de febrer.

    Ara bé, hi ha un motiu que ens fa parar l’orella: la tercera esmena que vam presentar, que fa referència a la regulació de la partida en publicitat institucional, no va estar admesa.

    Ja en 2013, des de Compromís vam criticar que la publicitat institucional a l’Ajuntament d’Ontinyent no estiguera regulada per cap tipus de norma. Aquesta partida apareixia als pressupostos de 2013 dins d’un “Fons Global” que no anava acompanyat ni de regles ni de criteris, cosa que contradiu directament el principi de transparència institucional.

    Entenem que la publicitat oficial no deu promoure els interessos de cap partit polític ni del govern, ni estar al seu servei per a destacar els èxits en la seua gestió. La seua funció primordial és informar sobre els actes de govern i comunicar qüestions d’interés públic. Per això, vam presentar una proposta de reglament sobre informació i publicitat institucional de l’ajuntament d’Ontinyent, que malauradament no va arribar a bon port. No obstant això, vam donar un vot de confiança als nostres socis de govern i el reglament ni va arribar al plenari.

    En els pressupostos de 2016, vam presentar una esmena en què instàvem l’equip de govern a ajustar-se als 90.000€ pressupostats o augmentar-ne la partida justificant-ne l’augment, per descomptat. L’esmena no va ser admesa. No obstant això, vam donar un vot de confiança a l’equip de govern.

    En octubre de 2016, preguntem per registre d’entrada a l’equip de govern quina va ser la despesa al llarg de 2015 en publicitat institucional. La resposta: 164.172,35€ en octubre de 2015. A final de l’any, dos mesos després, molt possiblement es va acostar al doble del que es va pressupostar (90.000€). Així, el mes passat, els quatre grups polítics a l’oposició vam fer públic el nostre malestar respecte aquesta despesa i aquesta manera de funcionar. Una roda de premsa històrica en què, per damunt de colors polítics, tota l’oposició criticàvem una manera de funcionar del govern, cosa que no passava des de feia anys, en una època absolutista que tots recordem.

    De nou donàvem un nou vot de confiança a l’equip de govern esperant que valorara la crítica i modificara la partida o l’acompanyara d’un reglament en el pressupost de 2017. No va ser així i vam presentar una esmena igual a la de 2016, que de nou no ha sigut admesa.
    La veritat és que ens dol, però per part nostra s’han acabat els vots de confiança en aquest aspecte i considerem que és més que suficient motiu per a abstindre’nsen la proposta de pressupost de l’equip de govern. Esperem que el pacte per la transparència en la publicitat institucional que hem proposat arribe a bon port al llarg de 2017.

    Sembla que la decisió va sorprendre en la bancada socialista. Entenc la sorpresa perquè, pel que sembla, per al senyor Sanchis, “si s’admeten les nostres esmenes valorarem votar a favor” significa “votarem a favor”. Siga com siga, al partit socialista no deuria sorprendre-li tant la nostra abstenció. El PSOE en sap molt últimament d’abstindre’s.

    Font: Compromís per Ontinyent

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -