23/04/2024 - 13:45
Més

    Compromís per Ontinyent reclama transparència als pressupostos i el lliurament del peatge de l’AP7 al seu pas per la Safor i La Marina Alta

    Altres notícies

    Josep Francés denuncia que el greuge comparatiu amb altres territoris en la gestió de les autopistes “ha estat un autèntic llast per a l’economia valenciana”

    El portaveu de la coalició COMPROMÍS a l’Ajuntament d’Ontinyent, Josep Francés, ha presentat una moció al plenari municipal a la qual demana que el consistori ontinyentí reclame el lliurament del peatge de l’AP7 al seu pas per la Safor i La Marina Alta. Segons s’exposa al text de la moció, en les últimes dècades, a l’Estat Espanyol s’han generat dos models d’infraestructures viàries, i mentre algunes zones s’han sotmès a un règim d’autopistes de peatge, l’altra part del territori ha estat farcida d’autovies finançades amb fons europeus o amb els pressupostos generals de l’Estat. “Des d’un principi, els successius governs estatals van decidir que els valencians formarem part del primer grup”, exposa Josep Francés.

    El portaveu de COMPROMÍS afegeix que aquest greuge comparatiu “ha estat un autèntic llast” per a l’economia valenciana i un factor negatiu pel que fa a la mobilitat al llarg del territori valencià i, també, pel que fa a les comunicacions cap al nord. “Per tant, la recuperació d’aquesta important infraestructura constitueix una reivindicació històrica que no ha estat estimada pels successius governs autonòmics i estatals”, apunta.

    A finals dels 90, s’explica a la moció, es va establir com a fórmula habitual utilitzar les obres de manteniment, d’ampliació, o la rebaixa parcial de les tarifes dels peatges per allargar la durada de les concessions, i en acabant es desconeixen els rendiments d’estes operacions. Tot i que la construcció està amortitzada i el nombre d’empleats és molt baix, les tarifes no han parat de pujar, “i ara, per si fóra poc, la ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar que l’Estat contempla quedar-se amb alguna de les autopistes que actualment estan en risc de fallida i també la fusió entre concessions deficitàries amb concessions rendibles (cas de l’AP-7), a canvi de noves pròrrogues de les concessions, el que suposaria un nou greuge per als valencians intolerable i inassumible”.

    Per tot açò, COMPROMÍS proposa al plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent que exigisca al Ministeri de Foment que lliure el peatge de l’AP-7 al seu pas per La Safor i La Marina Alta; així com que el consistori manifeste el seu rebuig al possible rescat de les autopistes deficitàries a costa d’allargar la concessió de l’AP-7. A més a més es reclama que el Govern de l’Estat publique el Pla Econòmic-Financer presentat al seu dia per AUMAR, i duga a terme les modificacions de lleis escaients per tal que les adjudicacions d’infraestructures viàries públiques es realitzen d’una manera més flexible, transparent i justa socialment.

    En paraules de Josep Francés, “la solidaritat està pensada per donar una empenta a qui la necessita, però de cap de les maneres pot ser una cadena perpètua per als que, amb esforç, treball i sacrifici, generem els recursos que es redistribueixen sempre amb una direcció de sentit únic”, destaca el portaveu de COMPROMÍS.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -