29/03/2024 - 6:06
Més

    Compromís per Ontinyent reaferma el seu suport al corredor mediterani

    Altres notícies

    Josep Francés demana al plenari que reclame a l’executiu de Mariano Rajoy la posada en marxa d’iniciatives per executar-lo

    El portaveu del grup municipal de COMPROMÍS PER ONTINYENT, Josep Francés, ha presentat una proposta al plenari municipal a la qual es proposa que el consistori mostre el seu suport al corredor Mediterrani que uneix Andalusia i França pel litoral passant per les capitals valencianes, i reclame al Govern Central que pose en marxa totes les iniciatives polítiques i econòmiques necessàries per executar-lo.

    Segons exposa Francés al text de la moció que es debatrà demà dimarts al plenari, “ha costat molts anys de reivindicacions del País Valencià que la Unió Europea considerés prioritari el corredor ferroviari mediterrani, que uneix Andalusia i França pel litoral, unint les capital valencianes”. El portaveu de COMPROMÍS qualifica el corredor mediterrani de “oportunitat històrica i única” per a Comunitat Valenciana i per l’Estat Espanyol de progrés econòmic “perquè permetrà reforçar a la comunitat en la nova dinàmica de comerç internacional”.

    Josep Francés explica que en els darrers mesos estem assistint a manifestacions d’una “ambigüitat calculada”, des del Govern central en relació al seu suport al corredor ferroviari del mediterrani, una ambigüitat que ha estat denunciada en els últims dies pels empresaris valencians després del suport explícit de la Ministra de Foment, Ana Pastor, a l’eix central d’accés a Europa a través d’un túnel que travessaria els Pirineus per Osca. Esta ambigüitat es va veure d’una manera més clara encara, aquest passat dijous al Congrés dels Diputats quan el ple de la Cambra Baixa va rebutjar amb els vots en contra del Partit Popular (PP) una moció de CiU en la qual es defensava la “prioritat” de la línia ferroviària per la costa, des d’Algesires fins a la frontera amb França. El portaveu de COMPROMÍS afegeix que “el corredor Mediterrani és una infrastructura és vital per a aconseguir que l’economia valenciana puga eixir de la crisi, el seu impacte afectaria de manera positiva a tot el nostre territori i també a Ontinyent i La Vall d’Albaida, i considerem que seria un greu error no centrar els esforços de totes les administracions en impulsar-la”, conclou.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -