728×90 caixa onti estiu
Home > Política > Compromís per Ontinyent celebra la declaració de Bé d’Interés Cultural de les Ambaixades i la Baixà del Crist de les Festes de Moros i Cristians
Ambaixades d'Ontinyent. Foto de DosClicks

Compromís per Ontinyent celebra la declaració de Bé d’Interés Cultural de les Ambaixades i la Baixà del Crist de les Festes de Moros i Cristians

El Govern del Botànic ha aprovat hui al ple del Consell el decret que declara Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC) els actes de les Ambaixades de Moros i Cristians i la Baixada del Crist de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent

Des de Compromís per Ontinyent celebren “l’aprovació per part del Consell de la declaració de BIC d’aquests actes tan destacats de les nostres festes” i assenyalen que aquesta declaració “serà molt positiva també per al turisme cultural pel qual apostem des de la nostra coalició”. En definitiva “el Govern del Botànic continua donant passes per la protecció i defensa de les tradicions del poble valencià i el seu patrimoni històric” assenyalaven.

EconomyCash Juny

Segons fonts de la Conselleria de Cultura que encapçala Vicent Marzà, de Compromís, la protecció dels actes de la Baixada del Crist i de les Ambaixades de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent com a patrimoni cultural immaterial es concretarà en les mesures següents:

a) Realitzar labors d’identificació, descripció, investigació, estudi i documentació amb criteris científics.

b) Incorporar els testimonis disponibles a suports materials que en garantisquen la protecció i preservació.

c) Vetlar pel desenvolupament normal i la pervivència d’aquesta manifestació cultural, i també tutelar la conservació dels seus valors tradicionals i la seua transmissió a les generacions futures.

Qualsevol canvi que excedisca el normal desenvolupament dels elements que formen aquesta manifestació cultural s’haurà de comunicar a la direcció general competent en matèria de patrimoni cultural perquè, si escau, reba l’autorització administrativa i es modifique la present declaració.

Les accions de salvaguarda que es projecten hauran de tindre en compte, de manera molt especial, els riscos de desvirtuació que es podrien derivar del turisme massiu, així com la necessitat de valorar i protegir adequadament els oficis tradicionals associats a aquesta manifestació.

La gestió del bé la tindrà la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent, que serà la que decidirà sobre aspectes materials i immaterials, així com sobre el desenvolupament de l’esmentada manifestació cultural.

El decret amb la declaració de Bé d’Interés Cultural aprovat hui al ple del Consell entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Nico Calabuig i Paloma Alberola gestionaran les regidories de Consum i Arxiu

El regidor i la regidora de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig i Paloma Alberola, gestionaran …