19/03/2024 - 9:33
Més

    Compromís per Ontinyent organitza un debat sobre finançament just amb el diputat Enric Bataller

    Altres notícies

    Compromís per Ontinyent reprèn els cicle de debats a Ontinyent amb un dels temes més importants de l’agenda política com és la doble discriminació pel que fa a inversions i finançament que pateix l’autonomia valenciana.

    En eixe sentit, la portaveu de Compromís a Ontinyent, Sílvia Urenya, ha manifestat que “a diferència de les edicions anteriors del cicle “Debats amb Compromís” en què han participat càrrecs de la nostra coalició a l’administració valenciana com Vicent Marzà o Julià Àlvaro, en aquesta ocasió hem volgut convidara un dels nostres diputats a Madrid, concretament a Enric Bataller, per parlar de com ens afecta als valencians i valencianes la falta de finançament i inversions i també de la tasca que fa Compromís, única força política estrictament valenciana amb veu a Madrid, per combatre al Congrés aquest tracte injust”.

    L’acte que serà moderat per la mateixa Sílvia Urenya tindrà lloc el proper dijous 19 d’octubre a la sala La Previsora del Centre Cultural Caixa Ontinyenti començarà a les 19.30 amb un parlament del diputat Enric Bataller i posterior debat amb els assistents.

    Urenya recordava que el poble valencià viu una “anomalia democràtica” ja que “a més de ser l’11% de la població i el 10% del PIB estatal i sols rebre el 3,5% d’inversió real, som l’única comunitat autònoma amb la renda per càpita inferior a la mitjana estatal que aporta diners a les arques de l’estat, fet que ens empobreix cada dia més i posa en perill el nostre autogovern i el dia a dia dels valencians i valencianes”.

    Per això des de Compromís per Ontinyent han fet una crida perquè la gent participe en aquest debat i prenga consciència d’aquesta greu problemàtica.

    Finalment, Sílvia Urenya ha remarcat que “necessitem un finançament just per a destinar-ho a millorar la vida de les persones, unes inversions justes per a impulsar, per exemple, el corredor mediterrani i la creació i millora de línies ferroviàries de proximitat com la de Xàtiva-Alcoi.” A més, la portaveu local afegia que ”no hem d’oblidar de reclamar que ens paguen els diners que ens deuen per dècades de discriminació. Totes són qüestions de les quals depèn el futur dels valencians i valencianes, la nostra salut, les escoles dels nostres xiquets i xiquetes, les ajudes de la dependència, el futur i potencial de les empreses valencianes i el treball dels habitants del nostre territori.

    Cal recordar que al plenari de juny de l’ajuntament d’Ontinyent es va aprovar, només amb els vots en contra de PP i l’abstenció Ciutadans, la moció de Compromís per un finançament just que inclou, mocions, la penjada d’una pancarta al balcó de l’ajuntament, xarrades informatives sobre infrafinançament i mobilitzacions, entre altres accions. És per això que la portaveu de Compromís per Ontinyent ha aprofitat per recordar una vegada més a l’equip de govern socialista que convoque el més prompte possible una reunió per calendaritzar el seguit de mobilitzacions que es posaran en marxa des del consistori i també donar suport com institució a la manifestació convocada pels principals sindicats del país per un finançament just el proper 18 de novembre a València.

    Font: Compromís per Ontinyent

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -