20/04/2024 - 8:38
Més

    Compromís denuncia a Jorge Rodríguez davant el Síndic de Greuges per vulnerar els drets de l’oposició

    Altres notícies

    Aquest dilluns, Compromís per Ontinyent ha portat davant el Síndic de Greuges (el defensor del poble valencià), la no convocatòria d’un Plenari ordinari mensual a l’Ajuntament d’Ontinyent, tal com marca la legislació.

    En eixe sentit, el regidor i portaveu Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han assenyalat que “els principals motius que els han dut a acudir davant el Síndic de Greuges són la vulneració de l’Article 23 de la Constitució, que reconeix el Dret a la participació política, així com la Llei de Bases de Règim Local, que estableix l’obligatorietat de convocar un Plenari ordinari mensual en els municipis amb més de 20.000 habitants, com és el cas d’Ontinyent. A més, també s’ha vulnerat l’Acord plenari  del mateix Ajuntament d’Ontinyent, pel qual s’estableix la periodicitat mensual de les sessions ordinàries”.

    El Grup Municipal Compromís per Ontinyent prenia definitivament aquesta decisió després de produir-se el passat dijous 12 de desembre un Plenari extraordinari on l’alcalde Jorge Rodríguez no va admetre un punt de precs i preguntes, a més de no incloure les mocions que els grups de l’oposició tenien ja registrades en el consistori.

    Aquest nou pas administratiu ha arribat després que el passat dimarts Calabuig i Alberola presentaren al registre d’entrada de l’Ajuntament un escrit dirigit a Rodríguez exposant la situació i exigint la convocatòria d’un Plenari ordinari mensual. L’escrit no ha rebut resposta fins al moment.

    A més, des del Grup Municipal de Compromís per Ontinyent s’incrementava el malestar i indignació amb aquesta situació després dels comentaris fets per part de l’alcalde en acabar la sessió plenària de dijous.

    Tal com explicava Nico Calabuig, “en acabar el Plenari, davant la nostra indignació per l’absència de precs i preguntes, l’alcalde es va dirigir a nosaltres per dir-nos, literalment, «quan tingueu 17 [regidors] fareu el mateix». El comentari i els gestos que el van acompanyar es poden observar en el final de la retransmissió a través d’Internet que es va fer del Ple”.

    Segons el portaveu de Compromís per Ontinyent, “és gravíssim i inacceptable que un alcalde no sols no corregisca una vulneració de la llei com la que està portant a terme, sinó que traga pit i reconega l’abús de poder amb què actua, que està generant una gran crispació. No podem tolerar ni un dia més aquest menyspreu a l’oposició i a la ciutadania d’Ontinyent, que no li va donar la majoria absoluta que ostenta perquè la utilitze per impedir les propostes de l’oposició i el debat democràtic”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -