amic ficcions
Home > Política > Compromís demana la dimissió de Gomar i Peris al front de la Mancomunitat per la “nefasta gestió” de la crisi del fem

Compromís demana la dimissió de Gomar i Peris al front de la Mancomunitat per la “nefasta gestió” de la crisi del fem

La coalició valencianista, d’esquerres i ecologista considera “una burla” que el PSOE s’erigisca en “salvador de la situació” quan “els seus principals dirigents van ser els causants amb la seua falta de previsió i ineficàcia”.

Compromís per la Vall d’Albaida ha emès un comunicat de premsa en quèdemana la dimissió del President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar, i el seu Vicepresident Jaime Peris, “com a principals responsables de la nefasta gestió de la crisi del fem a la Vall d’Albaida, una crisi que els veïns i veïnes de la comarca que paguen els seus impostos de manera exemplar no tenien per què haver patit de no ser per la irresponsabilitat d’aquests dirigents”.

Segons assenyalen des de la coalició valencianista, “Tal i com vam saber el passat dilluns, dia en què es va produir la suspensió del servei de recollida de fem a la nostra comarca, els senyors Gomar i Peris disposaven des del 4 d’abril d’un document presentat per l’empresa Recisa al registre d’entrada de la Mancomunitat, en què informaven que si no s’efectuaven els pagaments que reclamaven, es podia produir una suspensió del servei de recollida de fem. Una informació que no van traslladar a la resta d’alcaldies de la comarca fins que la situació ja s’havia produït i no es podia fer res per evitar-ho”. De la mateixa manera, expressaven el seu malestar amb la informació donada pel President de la Mancomunitat sobre els pagaments efectuats a l’empresa Recisa: “el senyor Gomar va afirmar que no entenia per què s’havia produït la suspensió de la recollida de fem, havent pagat fins el mes de febrer a l’empresa concessionària. No obstant això, haver pagat només fins el mes de febrer no entra dintre dels 30 dies recomanats per la llei, per tant es tracta d’un retard”.

A més, des de Compromís per la Vall d’Albaida denuncien “la permanent utilització política d’un conflicte fruit de la ineficàcia dels actuals dirigents de la Mancomunitat, que lluny de prioritzar la lleialtat institucional i informar de la gravetat de la situació als ajuntaments de la Vall primerament, van decidir difondre un comunicat en què pretenien llavar-se les mans, acusant l’Ajuntament d’Albaida d’haver provocat la situació, quan són coneixedors que està complint els seus compromisos actuals i el pla de pagaments acordat pel deute històric, i volent traslladar la responsabilitat al Secretari Autonòmic de Medi Ambient, l’ontinyentí Fran Quesada, sense que aquest tinga cap competència pel que fa a la recollida de residus a la Vall d’Albaida, una responsabilitat exclusiva de la Mancomunitat i la seua empresa concessionària.”

Des de la coalició valencianista també denunciaven que “El President i el Vicepresident de la Mancomunitat van expulsar de la reunió amb l’empresa Recisa als representants de Compromís i del PP en la Junta de Govern de la Mancomunitat, privant-los de conèixer el contingut de l’acord al qual van arribar amb aquesta, una mostra de la falta de lleialtat institucional i respecte a la transparència d’aquests dirigents socialistes”. Per últim, exigien l’assumpció de responsabilitats polítiques per part dels dos principals responsables de la gestió d’aquesta crisi del fem a la Mancomunitat, el President i el Vicepresident, ja que “a hores d’ara, és la segona vegada que prioritzen informar a la premsa a través de grans declaracions com que han arribat a un acord amb l’empresa, mentre són incapaços de comunicar a la resta d’alcaldies dels municipis de la comarca quin és el contingut d’aquest acord al qual han arribat. Una mostra de les males formes i la deslleialtat que han marcat la nefasta gestió d’aquesta crisi”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El pspv-psoe demana formar part de la comissió de memòria històrica d’Ontinyent

Entre els homenatjats està el fundador del Psoe a Ontinyent