28/03/2024 - 9:57
Més

    Compromís demana el suport de la Mancomunitat al Consorci de les comarques centrals

    Altres notícies

    En una moció al Plenari de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, la coalició valencianista aposta per esta fórmula de cooperació territorial, i demana una àmplia participació de pobles i ciutats

    Compromís per la Vall d’Albaida va presentar el dilluns 19 d’octubre una moció al Plenari de la Mancomunitat, en la qual demana la convocatòria d’una junta general del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes.

    Segons explicava Josep Albert, portaveu de Compromís a la Mancomunitat i alcalde d’Albaida, “el Consorci de les Comarques Centrals és una eina necessària per a la vertebració de les nostres comarques. Es tracta d’una entitat que existeix des del 1999 i que pot donar solució a molts problemes comuns de les comarques centrals, com l’accés a finançament europeu per ajudar al teixit productiu”.

    Este plantejament ja va ser defensat el darrer 29 de setembre a la signatura de la Declaració d’Albaida, on hi van acudir importants autoritats institucionals de Compromís, encapçalades pel President de les Corts Valencianes, Enric Morera; el Conseller d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, Rafael Climent; la Vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó o el síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, així com alcaldes i regidors valencianistes de la Costera, la Safor, l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida.

    Així mateix, el portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, Nicolau Calabuig, afirmava que “volem dialogar la proposta amb totes les forces polítiques de la nostra comarca, però vaja per davant que la nostra filosofia política es centra en treballar per millorar la vida de les persones i la cohesió territorial del País Valencià, i per fer això serà necessària la participació del major nombre de pobles i ciutats possible.”

    I concloïa: “No acceptarem que ningú patrimonialitze un projecte que, per tindre èxit, ha de renàixer de baix cap a dalt, per enfortir els nostres pobles i fer-los més habitables i pròspers. La nova majoria social eixida de les eleccions municipals i autonòmiques ens exigeix responsabilitat, cooperació i lleialtat a la ciutadania”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -