29/03/2024 - 12:09
Més

    Compromís considera que la reducció del 30% dels regidors suposa “la mort de la pluralitat política”

    Altres notícies

    El portaveu de Compromís per Ontinyent, Josep Francés, considera que la reducció del 30 per cent de regidors que ha anunciat el president del Govern, Mariano Rajoy, “no és una mesura d’estalvi econòmic sinó totalment ideològica, amb la clara finalitat de blindar el bipartidisme polític”.

    Francés ha advertit que mantenint l’actual llei electoral la disminució d’edils “suposarà la mort de la pluralitat política amb la reducció i en molts casos desaparició de les formacions minoritàries en els consistoris”.

    El portaveu de Compromís, ha mostrat el rebuig de la seua formació a les retallades “econòmiques, socials i també democràtics” anunciats per Rajoy.

    En la seua opinió, “aquestes mesures atempten directament contra els més febles, carregant les retallades sobre els aturats, els empleats públics i l’economia familiar, però també són un atemptat contra la nostra democràcia ja que contemplen una reestructuració de l’administració local que suposa la reducció d’un 30 per cent del nombre de regidors per trams de població i el reforçament de les Diputacions.

    Compromís advoca per una “simplificació i modernització” de l’administració pública que, entre altres mesures d’estalvi, “contemple la reducció de càrrecs públics”, però considera que aquesta mesura “ha de venir acompanyada indefectiblement de l’eliminació de la Llei d’Hont de la nostra normativa electoral i l’adopció d’una manera més proporcional d’adjudicació de representants, el desbloquege de les llistes i la supressió de les barreres electorals”.

    Per a Josep Francés, “fixar la retribució d’alcaldes i edils en funció de la grandària de la localitat sí que és una mesura que va en l’adreça correcta però que es queda en molt poc si al mateix temps en comptes d’eliminar la diputacions provincials el govern del PP les manté i reforça”.

    La coalició entén que “apostar per entitats administratives anacròniques no és el més indicat per a eixir de la crisi, més aviat al contrari”, i aposta per “formes d’administració local mancomunada més àgils i properes als ciutadans i no per entitats obsoletes com les diputacions”, ha subratllat Francés.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -