25/04/2024 - 16:29
Més

    Compromís adverteix del risc real i inmediat de la desaparició de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

    Altres notícies

    L’Avantprojecte de Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local contempla la dissolució de les mancomunitats que no presente adequadament els seus comptes en tres mesos

    La coalició COMPROMÍS ha advertit del “risc real i immediat” de que la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida puga desaparèixer. Segons ha aprovat hui el Consell de Ministres del Govern d’Espanya, al seu “informe sobre el anteproyecto de ley para la racionalización y sostenibilidad de la administración local”, les mancomunitats i entitats locals menors que no presenten els seus comptes en el termini de tres mesos “es disoldran”.

    Per la qual cosa, i davant “el caòtic estat dels comptes de la Mancomunitat, amb un deute milionari, varis anys sense liquidar pressupostos, i en un estat proper a la fallida”, el Portaveu de COMPROMÍS de La Vall d’Albaida, Joan Gilabert, considera que “tot apunta a que un ens tan important per a la comarca pot acabar sent absorbit per la Diputació de València, amb conseqüències que poden ser gravíssimes per a la prestació dels programes socials, de joventut, cultura, turisme o promoció econòmica que es presten des de fa anys”, destaca. El Secretari Comarcal de la coalició, Vicent X. Vila, afegia que programes de la importància del Projecte Trèvol, “que presta servei a un sector sensible com és el de les persones amb discapacitat” podrien estar en perill, “per culpa de la mala gestió del PP al front de la Mancomunitat, que ha deixat aquesta indefensa davant una reforma centralitzadora amb la qual el propi Partit Popular vol llevar autonomia als municipis per justificar el manteniment de les diputacions, que són un cementiri d’elefants polítics i un niu descontrolat d’assessors de funcions indefinides”.

    Des de COMPROMÍS s’ha demanat al President de la Mancomunitat, Juan Puchades, que done detalls de “en quina situació queda La Vall d’Albaida després de l’anunci del Consell de Ministres, que pose damunt la taula els comptes i la situació real de la Mancomunitat, i que faça tot allò possible per defensar un projecte de vertebració comarcal amb més de 25 anys d’història que pot quedar reduït a cendres”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -