19/03/2024 - 5:04
Més

    COEVAL i Compromís comparteixen una jornada de treball per a tractar el teixit empresarial del territori

    Altres notícies

    El passat dissabte 3 de febrer va tindre lloc a la seu central de COEVAL, a Ontinyent, una reunió de treball entre representants de l’entitat empresarial i càrrecs destacats de Compromís.

    L’objectiu de la jornada de treball, organitzada conjuntament, era treballar la problemàtica actual que té el teixit empresarial en l’àmbit territorial de COEVAL, concretament en la Vall d’Albaida, on COEVAL compta amb més de 400 empreses associades. “Aquesta oportunitat d’analitzar la situació actual de les empreses del nostre teixit empresarial amb representants directes dels sectors és immillorable per a un gestor polític. Agraïm a COEVAL aquesta oportunitat i farem el possible perquè aquesta jornada de treball es repetisca” va assegurar la portaveu de Compromís per Ontinyent, Sílvia Urenya, en la inauguració de la Jornada.

    Donada l’àmplia representació d’ambdues parts, es van poder tractar tots els àmbits del teixit empresarial valencià de la zona. Es van abordar temes del sector del comerç, de la construcció, de l’industrial i del sector energètic, des de tots els punts de vista possibles: territorial, financer, serveis, infraestructures, logística, formació… i, fins i tot, la gestió dels residus.

    Dels temes introduïts per la confederació empresarial destaquen en matèria d’infrastructures millorar la CV-60 en el tram Terrateig-l’Olleria per completar i acabar l’Autovia del Morquí, així com la millora del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, que es troba actualment sota mínims. “Des de COEVAL considerem que a banda dels Plans Sectorials cal implantar Plans Territorials de suport a les empreses. Estem molt contents amb l’experiència amb la Plataforma per la Reindustrialització Territorial (COEVAL-FEDAC-IBIAE)” indicava el secretari general, Vicente Donat. Per altra banda, en paraules del president de l’entitat, Javier Cabedo “si les millores en infraestructures i servicis a la zona es desenvoluparen adequadament podríem exercir de pol logístic, ja que estem situats estratègicament: a una hora de camí de dos ports i dos aeroports”.

    Una de les qüestions que més temps va estar sobre la taula va ser la futura Llei de Comarcalització, exigida pels empresaris. “Les Comarques Centrals hem passat molts anys en l’oblit. La vertebració del territori és fonamental per a facilitar-nos el treball amb unes estructures més pròximes als ciutadans. Les micropyme i les PYME, majoritàries al teixit empresarial valencià, no poden sobreviure si no és amb cooperació tant econòmica com territorial” afirmava Vicente Donat. El diputat i representant de Compromís a les Corts, Fran Ferri, va assegurar que “la nova Llei de Comarcalització anirà a les Corts en aquest període de sessions”.

    La valoració de la reunió de treball ha estat molt positiva per les dues parts, que coincidien en destacar el caràcter reivindicatiu de la jornada que “hem acordat repetir com a mínim una vegada cada any. Treballar amb la sinceritat i la cordialitat amb què ho hem fet hui, dóna gust. Des del primer dia, des de la Conselleria d’Economia Sostenible teníem clar el repte de viure i conèixer de dalt a baix la realitat territorial de l’empresa valenciana”, va concloure el conseller Rafa Climent en finalitzar la jornada.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -