19/04/2024 - 5:02
Més

    Agullent en contra la taxa de fem del consorci

    Altres notícies

    El ple de l’Ajuntament d’Agullent va acordar dilluns per unanimitat dels seus membre, al·legar contra la taxa de fem que el Pla Zonal de Residus de la Generalitat ha imposat als municipis de la Vall d’Albaida, que fins ara gestionen els seus residus a través de la Mancomunitat.

    El preu total per tona pel servei de transport, valoració i eliminació dels residus sòlids urbans que imposa el Consorci del Pla Zonal està molt per damunt del cost real del servei. Un sobrecost, respecte a l’actual preu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, que si s’aplica repercutirà directament a les butxaques dels veïns de la comarca.

    Per aquest motiu tota la corporació d’Agullent ha votat a favor de presentar al·legacions a l’ordenança promulgada al Butlletí Oficial de la Província de València a principis de novembre, i on es fixen aquests preus desorbitats.

    El Pla Zonal de Residus de la Generalitat obliga a les localitats valldalbadines a incorporar-se a un Consorci per a la gestió del fem, que aglutinarà a les comarques de la Vall d’Ayora, la Safor, Canal de Navarrés, la Costera i Vall d’Albaida. Les taxes que imposarà aquest Consorci a cada habitatge estan molt per damunt del preu actual. Front el model del Consorci, imposat per la Generalitat, els municipis valldalbadins aposten per un model de gestió pròpia dels residus a través del Pla de Minimització de Residus, consensuat per totes les forces polítiques comarcals.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -