20/04/2024 - 0:01
Més

    Agullent celebrarà el 9 d’Octubre amb correfocs, mocadorà i un taller de danses

    Altres notícies

    L’Ajuntament d’Agullent ha organitzat diverses activitats per a commemorar la Diada Nacional del País Valencià. De fet la programació especial ja ha començat amb diversos tallers a la biblioteca. Ahir dilluns l’activitat estigué dedicada a l’escriptor Roís de Corella, i aquesta vesprada es farà un taller per a xiquets d’infantil i primària, sobre el 9 d’octubre.
    El gruix de les activitats seran però, la vespra de la festa i el mateix 9 d’octubre. Demà dimecres 8 d’octubre a les 15:30 hores aplegarà un grup de cabets del correllengua al CEIP Sant Vicent Ferrer. Els xiquets i xiquetes del centre es desplaçaran en passacarrer fins el parc de la Font Jordana i allí gaudiran de diverses activitats.
    Les activitats continuaran pel vespre amb el lliurament dels premis als millors expedients acadèmics (19:30h) i la inauguració de l’exposició d’alguns dels treballs participants al II Ral•li Fotogràfica d’Agullent Poble i Natura (20h). Més tard a les 23 hores, la programació continuarà amb un correfocs a càrrec de la Colla de Dimonis Armidam d’Aielo de Malferit, que aniran des del passeig de la Font Jordana a la plaça Major.

    El dijous 9 d’octubre, i com ja ve essent tradicional, la regidoria de Cultura ha organitzat un taller perquè els xiquets confeccionen dolços de massapà i xocolata, mentre coneixen la història de la diada. La Mocadorà començarà a les 10 del matí i es farà a les instal•lacions de la sala multiusos. A les 11:30 es realitzarà una taller de balls populars al parc de la Font Jordana a càrrec del grup de Danses i Cultura d’Agullent, i les Ames de Casa repartiran mistela, herbero i dolços tradicionals. La celebració de la diada es clourà amb un passacarrer de l’Agrupació Musical d’Agullent i una mascletada.

    “A Agullent ja portem diversos anys rememorant este dia amb actes lúdics, culturals i festius, que pretenen revitalitzat les nostres tradicions i desentelar els trets de la nostra identitat com a poble”, comenta Eduard Pínter, regidor de Cultura. “Esperem que la gent els gaudisca i que siguen una ocasió per a celebrar en germanor la nostra diada nacional”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -