728×90 caixa onti
Home > Ontinyent > S’inicia la tercera fase de reurbanització de La Vila d’Ontinyent
Foto de Jordi Casanova

S’inicia la tercera fase de reurbanització de La Vila d’Ontinyent

Ontinyent conclourà en breu la reurbanització de La Vila després d’haver invertit més de 1 milió d’euros al barri. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava esta vesprada al veïnat la III fase d’obres de reurbanització que s’executarà al tram comprés entre la plaça de Sant Pere de Verona i el carrer Trinitat, amb un pressupost base de licitació de 350.000 euros i un període d’execució de 6 mesos.

El primer edil, que acudia acompanyat pels regidors Jaime Peris, Joan Sanchis, Óscar Borrell, Tudi Guillem i Matilde Francés, destacava que aquesta obra “mostra amb fets, una volta mes, la ferma aposta del Govern d’Ontinyent per seguir recuperant un barri històric i patrimonial que també ha de ser un barri amb futur. Millorar les condicions de vida als barris també és invertir en les persones, i en aquest sentit la Vila, amb una trama urbana on no s’havia intervingut en 30 anys, i amb un gran potencial com a atractiu turístic, requeria d’intervencions com aquestes”, explicava.

Segons detallava en l’encontre el regidor de Territori, Jaime Peris, l’actuació està inclosa al Pla d’Eficiència Urbana 2018/2019, i a l’igual que les dues anteriors fases (des del carrer Esglèsia dins la Plaça de Sant Roc, i des dels carrers Sant Pere i Cordellat fins la Plaça de Sant Pere), contempla la renovació integral de la xarxa d’aigua potable i sanejament, unificació vorera i via amb una trama de llambordes que millorarà la seguretat i la comoditat dels vianants, millores a la xarxa de clavegueram, enllumenat i instal·lacions elèctriques, pavimentació i senyalització, dotant d’una nova imatge els carrers.

A aquestes actuacions cal sumar altres ja realitzades com la millora de l’accés al barri des del carrer de les Roses, on s’ha renovat el paviment i les voreres del tram final i s’ha creat un espai d’aparcament al carrer Trinitat; la millora de l’accés al Palau de La Vila o l’Esglèsia, ampliant les voreres del carrer de la Magdalena i l’adequació de l’esplanada de Tortosa i Delgado (donant-li una nova imatge com a espai recreatiu i d’estacionament); o les diverses intervencions del Pla de Sanejament de Nuclis Històrics per millorar la seguretat i esponjar el barri.

“L’Ajuntament al barri” repassa el conjunt d’intervencions municipals que s’efectuen

En la jornada d’aquest dimecres, el consistori reprenia també a La Vila “L’Ajuntament al barri”, la nova via de foment de la participació ciutadana que preten augmentar el contacte directe amb el veïnat, explicant les accions realitzades, els nous projectes, i recollint suggerències i recomanacions de millora tant de particulars com d’associacions i col·lectius de cada zona. L’alcalde, que també participava d’aquesta acció, i mantenia contacte directe amb el veïnat a peu de carrer, posava de relleu que l’aposta del Govern d’Ontinyent per recuperar el barri “no sols inclou el milió d’euros invertits en reurbanització i millores als carrers, sinò també tot un seguit d’accions per rehabilitar i revitalitzar”, recordava.

En aquest sentit, des del Govern d’Ontinyent es recordava els més de 700.000 euros en ajudes atorgades per l’Ajuntament, el Ministeri de Foment i la Conselleria d’Habitatge per rehabilitar cases en esta zona; la primera fase de la recuperació del pati per a usos públics de la Casa Barberà, amb una ajuda de 140.000 euros de la Diputació de València, o la posada en marxa d’una residència d’estudiants per dinamitzar i rejovenir la zona. A més a més, cal recordar les noves passes per revitalitzar el barri com atractiu turístic, tant amb accions incloses dins la programació cultural (cultura de barri, les colònies musicals, Ontinyent Medieval o els concerts acústics al Palau, entre d’altres) com la rehabilitació de dos refugis antiaeris (“El Regall” i “Tortosa i Delgado”) que formaran part d’una nova ruta turística.

La Presidenta de l’Associació Veïnal, Puri Ruiz, mostrava la satisfacció del veïnat per l’anunci de l’inici de la III fase de les obres de reurbanització, així com per el seguit d’intervencions que esta executant l’Ajuntament a La Vila durant els últims anys, “que eren molt necessàries desprès de dècades en les que no s’havia fet res. Ara tot allò que se’ns ha dit està fent-se realitat, i estem molt contents”, manifestava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Foment concedeix 982.000 euros per a la Restauració de la Muralla de La Vila

És la major ajuda atorgada a la Comunitat Valenciana dins la línia del 1’5% Cultural del Govern d’Espanya i permet completar l’actuació prevista inicialment